ΧΑΜΟΣ στον Βόλο: με την απόφαση του Μπέου να μαντρώσει τα αδέσποτα σκυλιά!

Ξέσπασαν αντιδράσεις-ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες

​Στο παράνομο εγκλεισμό των αδέσποτων ζώων του Βόλου προχωράει η δημοτική αρχή αφού ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για το τι ορίζει η νομοθεσία σχετικά με την ορθή διαχείριση τους.

MpeosAxilleasDimarxoVolou.jpg
Το απόγευμα της Κυριακής άγνωστος αριθμός σκυλιών συγκεντρώθηκε από συνεργείο του Δήμου Βόλου για να μεταφερθεί είτε στο Δημοτικό Κυνοκομείο, που είναι ήδη ασφυκτικά γεμάτο, είτε στον νέο ακατάλληλο και μη αδειοδοτημένο χώρο που έχει περιφράξει ο Δήμος Βόλου πάνω στο βουνό.

Όμως οι φι��όζωοι ήρθαν σε αντιπαράθεση με τον Αχιλλέα Μπέο, αφού κάποια σκυλιά κακοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους του δήμου μέχρι να καταφέρουν να τα αιχμαλωτίσουν.

VolosMpeosSkylia.jpg
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δήμαρχος Βόλου δεν ήθελε καν να ακούσει κατά την περισυλλογή των ζώων από τους φιλόζωους ποια σκυλιά ήταν ήδη στειρωμένα και ποια όχι και φυσικά οι υπάλληλοι του δήμου δεν είχαν μαζί τους σκάνερ για να ελέγξουν αν τα ζώα έφεραν μικροτσίπ αφού στόχος τους ήταν απλώς να τα διώξουν από την πόλη.

Μάλιστα στις αντιρρήσεις των φιλόζωων ο Αχιλλέας Μπέος έλεγε «αυτό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλιώς πάρτε τα σ��ίτια σας».

Θυμίζουμε ότι η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (Π.Φ.Π.Ο.) στα τέλ�� Σεπτεμβρίου με αφορμή τα δημοσιεύματα των τοπικών Μ.Μ.Ε. για όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου στις 22/9 έστειλε επιστολή στον Αχιλλέα Μπέο, την οποία κοινοποίησε σε Περιφέρεια, Κτηνιατρική Υπηρεσία αλλά και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών καθώς η ασυλοποίηση των αδέσποτων απαγορεύεται.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπέος είχε δηλώσει τότε ότι θέλει να συγκεντρώσει τα σκυλιά κάπου στο βουνό, επειδή εκεί θεωρεί ότι είναι το φυσικό τους περιβάλλον και πως «μέχρι τις 30 Νοεμβρίου δεν θα υπάρχει αδέσποτο στην πόλη».

Η νομοθεσία προβλέπει μόνο την προσωρινή διαμονή των σκυλιών σε αδειοδοτημένα καταφύγια και αυτό μόνο για να στειρωθούν, να εμβολιαστούν ή να γιατρευτούν αν είναι άρρωστα, ενώ στη συνέχεια επιβάλλεται η επανατοποθέτηση τους αν δεν υιοθετηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top