Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου για την αξιολόγηση

"Ο έλεγχος θα προχωρήσει κανονικά" προειδοποιεί ο Μητσοτάκης

Στον εισαγγελέα ο δήμαρχος Χαλανδρίου για την αξιολόγηση

​Το γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών θα πρέπει να επισκεφτεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο οποίος παρέλαβε το μεσημέρι της Παρασκευής σχετική κλήση από τις δικαστικές αρχές

Ο δήμαρχος καλείται «να εξετασθεί ανωμοτί και να παράσχει εξηγήσεις» για την υπόθεση της άρνησης παράδοσης στοιχείων για τον επανέλεγχο των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και για την αξιολόγηση.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου ήταν αυτός που «πρωτοστάτησε» στη συγκροτημένη εναντίωση των 20 δημάρχων της χώρας στην αξιολόγηση και τον επανέλεγχο των συμβάσεων αφού, όπως σημειώνεται από στελέχη της δημαρχιακής αρχής, έχουν σαν τελικό στόχο τη συμπλήρωση των 6.500 απολύσεων που έχει θέσει ως στόχο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Της κλήτευσης είχε προηγηθεί ακύρωση από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλανδρίου για άρνηση της αξιολόγησης και του επανελέγχου.

Ο δήμαρχος κατηγορείται και για απείθεια και παράβαση καθήκοντος.

Δεν κάνει βήμα πίσω ο Μητσοτάκης

Εν τω μεταξύ, το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο Mega, επανέλαβε ότι ο έλεγχος θα προχωρήσει κανονικά».

«Η εφαρμογή της αξιολόγησης προχωρά κανονικά. Το ίδιο ισχύει για τον έλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων, έχω ευθύνη για όσους δεν μονιμοποιήθηκαν, τους περισσότερους, που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις» τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top