Βούλγαροι σε σπείρα παράνομης υιοθεσίας βρεφών- Έξι άτομα συνελήφθησαν

Πλησίαζαν γυναίκες με οικονομικά προβλήματα προκειμένου να πουλήσουν τα μωρά τους

Βούλγαροι σε σπείρα παράνομης υιοθεσίας βρεφών- Έξι άτομα συνελήφθησαν

Σπείρα εξαρθρώθηκε στις 14 Οκτωβρίου στην Αθήνα για παράνομες υιοθεσίες βρεφών. Έξι Βούλγαροι συνελήφθησαν μεταξύ αυτών τρία μέλη της σπείρας, μία 30χρονη και δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 57 ετών, και άλλα τρία άτομα, γονείς των βρεφών. Πρόκειται για δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 36 ετών και έναν 33χρονο.

Ακόμη, αναζητούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα ένας 62χρονος δικηγόρος και μία 55χρονη από τη Βουλγαρία.

Τα τρία μέλη της σπείρας με τους δύο συνεργούς που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, εντοπίζοντας γυναίκες Βουλγαρικής καταγωγής, με οικονομικά προβλήματα και μεσολαβούσαν για την παράνομη υιοθεσία των μωρών τους έναντι χρηματικής αμοιβής, 3.000-10.000 ευρώ.

Ο 62χρονος Έλληνας δικηγόρος ήταν υπεύθυνος να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες.

Πώς έγινε η σύλληψη;

Το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, η 30χρονη και ο 36χρονος παρέλαβαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από μία Βούλγαρη μητέρα ένα βρέφος, το οποίο παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι Ελλήνων.

Στη συνέχεια πήγαν στην Κυψέλη, στο σπίτι της 26χρονης Βούλγαρης και παρέλαβαν και το δικό της βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, αλλά εκεί συνελήφθησαν και οι τρεις.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ο 57χρονος και η 55χρονη είχαν εντοπίσει την 26χρονη στη Βουλγαρία και της πρότειναν να τεκνοποιήσει και να δώσει το παιδί της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα στο σπίτι της 30χρονης και του 36χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, βρέθηκαν να φιλοξενούνται ο 33χρονος με τη 36χρονη μαζί με ένα βρέφος, το οποίο είχε γεννήσει η γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα, σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα και σκόπευε να δώσει για υιοθεσία, καθώς και ένα ακόμα ανήλικο παιδί.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του κώδικα περί υιοθεσιών και κώδικα περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης. Τα δύο βρέφη και το ένα ανήλικο παιδί οδηγήθηκαν για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία σε νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top