Νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος Λαυρεντιάδη για την «Νεοχημική»

Για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη

Νέα κακουργηματική δίωξη σε βάρος Λαυρεντιάδη για την «Νεοχημική»
​Μπορεί να πέρασαν λίγοι μήνες από τη αποφυλάκιση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για τις υποθέσεις της τράπεζας Proton Bank αλλά και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του ανθοπώλη Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη όμως θα πρέπει να αντιμετωπίσει και πάλι τη δικαιοσύνη.

Ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα κακουργηματική δίωξη που αφορά στα αδικήματα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της απάτης.

Η νέα δίωξη, η οποία ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αφορά την αγοραπωλησία της εταιρείας «Νεοχημική» από τον ίδιο προς την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Carlyle, και την επαν��γορά της στη συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροζαλία Λάλλη, προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του επιχειρηματία αλλά και κατά πέντε συνεργατών του για τα αδικήματα: της απάτης σε βάρος του δημοσίου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη εγκληματική δραστηριότητα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα οικονομικά συμφέροντα της υπόθεσης φτάνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Η δικογραφία ανατέθηκε στην 10η ειδική ανακρίτρια η οποία και θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top