Βορίδης: Στο Ελ. Βενιζέλος θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες για τον Έμπολα!

Ανησυχία για τον Έμπολα

Βορίδης: Στο Ελ. Βενιζέλος θα τοποθετηθούν θερμικές κάμερες για τον Έμπολα!

Την Πέμπτη οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είχαν συνάντηση για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να μην εξαπλωθεί άλλο ο θανατηφόρος ιός του Έμπολα, μετά την παγκόσμια ανησυχία που επικρατεί σε όλο τον πλανήτη.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης και όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, έναυσμα για τη σύγκληση της σύσκεψης υπήρξε η απόφαση των ΗΠΑ και της Βρετανίας να επιβάλουν ελέγχους σε αεροδρόμια.

Δεδομένου ότι η προσπάθεια ελέγχου των επιβατών αποδυναμώνεται εάν γίνεται μεμονωμένα, οι έλεγχοι ενδείκνυνται να γίνονται συντονισμένα, όπως τόνισε η Γαλλίδα υπουργός που ανακοίνωσε σήμερα το ίδιο μέτρο.

Άλλα Κράτη- Μέλη της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ του ελέγχου κατά την έξοδο από τις προσβεβλημένες χώρες, μέτρο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Βορίδης τάχθηκε υπέρ της ενημέρωσης, της ανταλλαγής πληροφοριών και της δημιουργίας βάσης δεδομένων.

Όσον αφορά τον έλεγχο εισόδου, μολονότι δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα από τις προσβεβλημένες χώρες (Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία, Γουινέα), ο υπουργός ανακοίνωσε ότι πάρθηκε το μέτρο της εγκατάστασης θερμικών καμερών, συμμεριζόμενος τις ανησυχίες της Βρετανίας της Γαλλίας, αλλά και των ΗΠΑ.

Ως προς το πρόβλημα του ελέγχου των λιμένων και λοιπών πυλών εισόδου της χώρας από θάλασσα, ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η πρόσληψη 30 υγειονομικών που θα μεταβούν στα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής μεταναστών, όπως και η εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας και των στρατιωτικών.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οικονομική ή άλλου είδους ενίσχυση, θέση που υποστήριξαν η Κύπρος και η Ιταλία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top