ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ την δολοφονία του Φύσσα, όπως την περιγράφει ο εισαγγελέας Ντογιάκος!

''Ο Ρουπακιάς είχε δόλο''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ την δολοφονία του Φύσσα, όπως την περιγράφει ο εισαγγελέας Ντογιάκος!

​Ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος στην πρότασή του των 770 σελίδων προς το συμβούλιο Εφετών περιγράφει αναλυτικά τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Αναφέρει ότι 40 άτομα οργανωμένα ως τάγμα εφόδου πήγαν στην καφετέρια που βρισκόταν ο 34χρονος μουσικός με την παρέα του και κάνει λόγο για δόλο από τον Γιώργο Ρουπακιά λόγω της ταχύτητας των τριών χτυπημάτων.

Σύμφωνα με τη λεπτομερέστατη και δραματική καταγραφή: «Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας , τις βραδινές ώρες της 17-9-2013 , ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ , υπεύθυνος της «Ασφάλειας» της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας του κόμματος «ΛΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» στη Νίκαια , ο Λέων ΤΣΑΛΙΚΗΣ και ο Αναστάσιος ΜΙΧΑΛΑΡΟΣ, στελέχη της συγκεκριμένης Τοπικής Οργάνωσης, βρίσκονταν στην καφετέρια «Κοράλλι», για να παρακολουθήσουν την τηλεοπτική μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα.

Και οι τρεις ήταν ντυμένοι με στρατιωτική αμφίεση και συγκεκριμένα με παντελόνι παραλλαγής, άρβυλα και μαύρη μπλούζα.

Στην ίδια καφετέρια, η οποία ήταν γεμάτη από θαμώνες που παρακολουθούσαν τον αγώνα, σε διπλανό τραπέζι, καθόταν με τη δική του παρέα ο Παύλος ΦΥΣΣΑΣ, μουσικός , γνωστός στην ευρύτερη περιοχή για τις αντίθετες προς τη «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» πολιτικές του απόψεις και εν γένει για τις αντιφασιστικές του ιδέες.

Κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ των ωρών 23.00 - 23.30, ο Ιωάννης ΑΓΓΟΣ ειδοποίησε , μέσω του κινητού τηλεφώνου του , τον επίσης κατηγορούμενο Ιωάννη ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, μέλος του πενταμελούς συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαια , υπεύθυνο πολιτικής δράσης της και επικεφαλής των «ένστολων» μελών της «ασφαλείας» αυτής, για την παρουσία στο συγκεκριμένο χώρο του Παύλου ΦΥΣΣΑ και της παρέας του και ζήτησε την παρέμβασή του.

Ο Ιωάννης ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ , με τη σειρά του , ενημέρωσε αμέσως τον Γεώργιο ΠΑΤΕΛΗ για τα όσα πληροφορήθηκε και αυτός στη συνέχεια , μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας , τον οποίο χειριζόταν αποκλειστικά ο ίδιος , έστειλε μήνυμα (sms) στα μέλη της ασφάλειας της Τοπικής , με το εξής περιεχόμενο - εντολή «ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ. ΟΣΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ. ΤΩΡΑ», με συνέπεια να ενεργοποιήσει τα «Τάγματα Εφόδου», στα πλαίσια και σε εκτέλεση των γενικότερων εντολών του επίσης κατηγορουμένου Ιωάννη ΛΑΓΟΥ.

Ο εν λόγω κατηγορούμενος Ιωάννης ΛΑΓΟΣ, ως βουλευτής του κόμματος στη Β' Περιφέρεια Πειραιώς , ήταν υπεύθυνος «Περιφερειάρχης» για όλες τις συνοικίες του Πειραιά και είχε τη φροντίδα τα «Τάγματα Εφόδου» των Τοπικών Οργανώσεων της περιοχής του να είναι ετοιμοπόλεμα και ικανά να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα και να πλήξουν πολιτικούς τους αντιπάλους και γενικότερα ανεπιθύμητα πρόσωπα με χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας.

Το παραπάνω μήνυμα βρέθηκε στο αρχείο του κατασχεθέντος κινητού τηλεφώνου του Ιωάννη ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ, καθώς και σε κινητά τηλέφωνα άλλων κατηγορουμένων, ενώ το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν κατά τις απολογίες τους και οι επίσης κατηγορούμενοι Αθανάσιος ΤΣΟΡΒΑΣ , Νικόλαος ΤΣΟΡΒΑΣ , Γεώργιος ΔΗΜΟΥ , Ιωάννης ΑΓΓΟΣ , Γεώργιος ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ, Ιωάννης ΚΟΜΙΑΝΟΣ , Κων/νος ΚΟΡΚΟΒΙΛΗΣ και διάφοροι άλλοι. Με τον τρόπο αυτό κινητοποιήθηκαν όλοι, σχεδόν , οι αποδέκτες του εν λόγω μηνύματος , οι οποίοι έφθασαν έξω από τα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο , περίπου δέκα - δεκαπέντε λεπτών, από τη λήψη του, υπακούοντας στην παραπάνω εντολή, χωρίς την οποιαδήποτε αντίδραση ή ερώτηση για το σκοπό της κινητοποίησης σε τόπο προχωρημένη ώρα, σε εργάσιμη ημέρα.

Τα άτομα αυτά , περίπου 40, επέβαιναν σε δίκυκλες μοτοσικλέτες και ήταν εφοδιασμένα με κράνη , κοντάρια , σιδερογροθιές , ενώ άλλοι πήγαν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα. Όλοι μαζί , εν πομπή και προπορευόμενων των μοτοσυκλετών ξεκίνησαν , ως «Τάγμα Εφόδου » με κατεύθυνση το Κερατσίνι και προορισμό την καφετέρια «ΚΟΡΑΛΛΙ».»

Αυτό που προσθέτει ο εισαγγελέας είναι ότι οι άλλοι κατηγορούμενοι αν πράγματι δεν ήθελαν οποιοδήποτε εγκληματικό αποτέλεσμα θα είχαν φύγει ήσυχα από το σημείο και δεν θα ανασυγκροτούνταν ως ομάδα, ούτε θα ακολουθούσαν τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του που είχαν απομακρυνθεί.

Ακόμα στην πρόταση του εισαγγελέα σημειώνεται ότι η πλήρης εξουδετέρωση του θύματος διευκόλυνε τα μέγιστα τον Γιώργο Ρουπακιά στην επίτευξη του εγκληματικού σκοπού του , αφού ο δράστης είχε πλέον πλήρη δυνατότητα , όπως και έπραξε άλλωστε , να επιτεθεί ανεμπόδιστος εναντίον του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top