Με φυματίωση διαγνώσθηκαν δύο κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων!

Οκτώ αστυνομικοί και πέντε κρατούμενοι είναι φορείς του βακτηρίου!

Με φυματίωση διαγνώσθηκαν δύο κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων!

​Κρούσματα φυματίωσης εντοπίστηκαν σε δύο κρατούμενους στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί του τμήματος και οι υπόλοιποι κρατούμενοι υποβλήθηκαν σε εργαστηριακό έλεγχο, εκ των οποίων 8 αστυνομικοί και 5 κρατούμενοι φέρονται ως φορείς του βακτηρίου!

Όσοι βγήκαν θετικοί στο τεστ λαμβάνουν προληπτική φαρμακευτική αγωγή, ενώ υποβάλλονται σε περαιτέρω ιατρικό και ακτινολογικό έλεγχο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό, λέγοντας:

«Τα Αστυνομικά Τμήματα και οι χώροι προαναχωρησιακής κράτησης αποτελούν ωρολογιακή υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Έχουμε κατά καιρούς τονίσει με όλους τους τρόπους ότι τα Αστυνομικά Τμήματα δεν είναι φυλακές ψυχών και ούτε χώροι κράτησης ακόμα και ποινικών κρατουμένων για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Έχουμε επισημάνει ότι οι χώροι των αστυνομικών καταστημάτων έχουν ορισμένες αντοχές και συγκεκριμένη επάρκεια κράτησης ανθρώπων, η οποία όμως συνεχώς υπερβαίνεται.

Δώσαμε επίσης έμφαση, ακόμα και στις πρόσφατες συναντήσεις μας με τους επικεφαλής της Φυσικής Ηγεσίας, στην επιτακτική ανάγκη για υγιεινή και καθαριότητα στους παραπάνω χώρους. Δυστυχώς όμως κανένα αποτέλεσμα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top