Εντυπωσιασμένη η Αμάλ Αλαμουντίν από το Μουσείο της Ακρόπολης!-Τι είπε στην συνέντευξη Τύπου

ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες και βίντεο-«Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα»

​Η λιβανικής καταγωγής βρετανίδα δικηγόρος, Αμάλ Αλαμουντίν το μεσημέρι επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης και μετά από την ξενάγηση από τον διευθυντή Δημήτρη Παντερμαλή παραχώρησε συνέντευξη τύπου!

Τους συνόδευε ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας, η γενική γραμματέας Λίνα Μενδώνη, όπως επίσης και ο συγγραφέας Νίκολας Γκέιτς.

«Πολύ παραγωγικές» χαρακτήρισε τις συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία η κυρία Κλούνεϊ. «Είναι ώρα να επιστρέψουν τα γλυπτά στην Ελλάδα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε ότι «αυτό ζητάει η παγκόσμια κοινότητα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αλλά και η βρετανική κοινή γνώμη. Μιλάμε για μια αδικία που κρατά πολλά χρόνια. Πιστεύουμε ότι το θέμα μπορεί να λυθεί προς όφελος των δύο μερών και όλης της ανθ��ωπότητας».


Από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τασούλας ευχαρίστησε την ομάδα των νομικών για τις συμβουλές και προτάσεις, ωστόσο επέμεινε ιδιαίτερα στη διαδικασία διαμεσολάβησης της Unesco, στο πλαίσιο της οποίας καλείται η Μεγάλη Βρετανία να προσέλθει σε διαπραγμάτευση για το θέμα εντός εξαμήνου.


Στη διάρκεια της ξενάγησης που κράτησε μισή ώρα η δικηγόρος, τράβηξε τα βλέμματα των επισκεπτών και φυσικά τα φώτα όλων των ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών συνεργείων που είχαν συρρεύσει από νωρίς έξω από το Μουσείο Ακρόπολης.

Ο διαπρεπής νομικός Νόρμαν Πάλμερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «συναινετική λύση» στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, αλλά είπε ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές.






Ο Τζέφρι Ρόμπερτσον δήλωσε στην βρετανική Telegraph: «Συμβουλεύουμε τον υπουργό και συζητάμε πώς θα προχωρήσουμε. Η UNESCO έχει ζητήσει από τη βρετανική κυβέρνηση να συμμετάσχει σε διαμεσολάβηση και έχει δώσει διορία μέχρι τις 30 Μαρτίου για να απαντήσει».