Μήνυση κατά της Χ.Α. από τους γονείς του Μάνου Καπελώνη για εκμετάλλευση του ονόματός του

«Δεν θα συναινούσε στην ηρωοποίησή του»

Μήνυση κατά της Χ.Α. από τους γονείς του Μάνου Καπελώνη για εκμετάλλευση του ονόματός του
Στην δικαιοσύνη κατά της Χρυσής Αυγής προσέφυγαν οι γονείς του 22χρονου Μάνου Καπελώνη, σύμφωνα με δημοσίευμα, οι οποίοι θεωρούν ότι η οργάνωση εκμεταλλεύεται το όνομα και την εικόνα του παιδιού τους για πολιτικές σκοπιμότητες. Ο νεαρός μαζί με τον 23χρονο Γιώργο Φουντούλη δολοφονήθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο πριν από περίπου ένα χρόνο.

Οι γονείς του, Κωνσταντίνος και Ουρανία – Σμαράγδα, καθώς και η αδερφή του, Ιουλία- Χριστίνα, με αίτηση που κατέθεσαν στο Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών ζητούν να μην αναφέρεται η οργάνωση στο όνομα του παιδιού τους, καθώς θεωρούν ότι γίνεται για πολιτικές σκοπιμότητες οι οποίες είναι «απολύτως ασύμβατες με τον χαρακτήρα, τις πεποιθήσεις και τα ιδανικά του και ως προσβλητικές για την προσωπικότητά του».
kapelonis.jpgΌπως επισημαίνουν «ο Μάνος ουδέποτε θα συναινούσε στην εν ζωή ή μετά θάνατον ηρωοποίηση του και στην εκμετάλλευση του ονόματός και της εικόνας του για πολιτικές σκοπιμότητες».

Η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της ��θήνας. Μέχρι τότε η Χρυσή Αυγή θα μπορεί να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το όνομά και την εικόνα του νεαρού, αφού η πρόεδρος υπηρεσίας απέρριψε χθες το αίτημα της οικογένειας να απαγορευτεί προσωρινά στο κόμμα, μέχρι την εκδίκαση της αίτησης. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top