Αστικές συγκοινωνίες: Από τα Χριστούγεννα θα αγοράζεις το εισιτήριο σου μέσω κινητού ή tablet

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή mobile ticketing

​Από τα Χριστούγεννα ξεκινάει μια νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς το επιβατικό κοινό θα μπορεί να αγοράζει εισιτήρια μέσω κινητού ή tablet.

Ειδικότερα, ο επιβάτης θα κατεβάζει μία εφαρμογή, η οποία ονομάζεται mobile ticketing, στο smartphone ή στο tablet του μέσω της οποίας θα βλέπει όλους τους τύπους των εισιτηρίων. Με ένα κλικ πάνω στο εισιτήριο που επιθυμεί, θα προχωρά στην αγορά του. Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται αυτόματα μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου.

Όταν θα γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή.

Να σημειωθεί ότι οι Συγκοινωνίες Αθηνών σχεδιάζουν από το 2015 να μετατρέψουν σε ηλεκτρονική και την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.