Αστικές συγκοινωνίες: Από τα Χριστούγεννα θα αγοράζεις το εισιτήριο σου μέσω κινητού ή tablet

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή mobile ticketing

​Από τα Χριστούγεννα ξεκινάει μια νέα εποχή στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, καθώς το επιβατικό κοινό θα μπορεί να αγοράζει εισιτήρια μέσω κινητού ή tablet.

Ειδικότερα, ο επιβάτης θα κατεβάζει μία εφαρμογή, η οποία ονομάζεται mobile ticketing, στο smartphone ή στο tablet του μέσω της οποίας θα βλέπει όλους τους τύπους των εισιτηρίων. Με ένα κλικ πάνω στο εισιτήριο που επιθυμεί, θα προχωρά στην αγορά του. Η πληρωμή του εισιτηρίου θα γίνεται αυτόματα μέσω πιστωτικής, χρεωστικής ή προπληρωμένης κάρτας που θα είναι συνδεδεμένη με τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Μετά την πληρωμή του εισιτηρίου ο επιβάτης θα το ενεργοποιεί με το πάτημα ενός κουμπιού. Στην οθόνη του κινητού του θα εμφανίζεται ένας μοναδικός κωδικός, καθώς και η αντίστροφη μέτρηση του χρόνου διάρκειας του εισιτηρίου.

Όταν θα γίνεται έλεγχος των εισιτηρίων ο επιβάτης θα δείχνει στον ελεγκτή την οθόνη του κινητού του με τον μοναδικό κωδικό του οποίου η εγκυρότητα θα επιβεβαιώνεται με το σκανάρισμα από ειδικό σαρωτή.

Να σημειωθεί ότι οι Συγκοινωνίες Αθηνών σχεδιάζουν από το 2015 να μετατρέψουν σε ηλεκτρονική και την κάρτα απεριορίστων διαδρομών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top