Στην Αθήνα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα η σύζυγος του Κλούνεϊ

Με την επίσκεψη της ασχολούνται τα διεθνή μέσα ενημέρωσης

Στην Αθήνα για τα μάρμαρα του Παρθενώνα η σύζυγος του Κλούνεϊ

​Στην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το γάμο της με τον άλλοτε πιο περιζήτητο εργένη του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, η έμπειρη δικηγόρος Άμαλ Αλαμουντίν. Σκοπός του ταξιδιού της διάσημης δικηγόρου είναι να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

H Βρετανή, λιβανικής καταγωγής, δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα καταφθάσει μαζί με τον σπουδαίο δικηγόρο Τζέφρι Ρόμπερτσον στην Αθήνα τη Δευτέρα -13 Οκτωβρίου- για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κ.Τασούλα.

Ο Ρόμπερτσον, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και εργοδότης της Αλαμουντίν, είναι ο άνθρωπος που κατάφερε να επιτύχει την επιστροφή των αρχαιοτήτων των Αβοριγίνων της Τασμανίας στην Αυστραλία από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρετανίας.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και τη σύζυγο του κυρίου Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους», είχε αναφέρει σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 9 Οκτωβρίου το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου και στόχος τους είναι να συμβουλέψουν την ελληνική κυβέρνηση για τις νομικές επιλογές που διαθέτει σχετικά με τη διεκδίκηση των Γλυπτών.

Η 36χρονη δικηγόρος γνωρίζει αρκετά για την υπόθεση των Γλυπτών. Ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέτεξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών το 2011.

Την ίδια ώρα, ο Aυστραλός Ντέιβιντ Χιλ, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Μιλώντας στον «Νέο Κόσμο» της Αυστραλίας, ο κ. Χιλ εξέφρασε την άποψη πως «η Ελλάδα μπορεί να μην έχει άλλη επιλογή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την επίσκεψη της 36χρονης δικηγόρου στην Αθήνα.

Η βρετανική εφημερίδα Times γράφει χαρακτηριστικά: «Σαν να μην έφτανε που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη του κόσμου, η κυρία Κλούνεϊ θέλει να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας, να τα ελευθερώσει».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top