ΕΚΠΑ: Δρομολογούνται διπλά πτυχία με παράλληλη φοίτηση

Ποια η πρόταση του νέου πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη

​Διπλά πτυχία με παράλληλες σπουδές από 4 έως 6 έτη δρομολογεί το Πανεπιστήμιο Αθηνών, σύμφωνα με πρόταση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη, η οποία, ωστόσο, δεν έχει φτάσει, ακόμα τουλάχιστον, στη Σύγκλητο και κατά συνέπεια δεν έχει ληφθεί καμία σχετική απόφαση.

Ο νέος πρύτανης, σύμφωνα με το Βήμα, θέλει να προχωρήσει και το ελληνικό πανεπιστήμιο στην προσφορά "μπουκέτων" σπουδών.

O θεσμός αυτός είναι διαδεδομένος στο εξωτερικό. Οι φοιτητές κάθε πανεπιστημίου μπορούν να κάνουν παράλληλες σπουδές σε διαφορετικά αντικείμενα και από 4-6 έτη, ανάλογα με την επιστημονική περιοχή, να αποκτούν εξειδίκευση σε δύο τομείς.

Τα προγράμματα αυτά μπορούν να γίνονται και με τη συνεργασία διαφορετικών πανεπιστημίων στην ίδια ή και σε άλλη χώρα.
Όπως λέει ο κ. Φορτσάκης, αν κάτι τέτοιο προωθηθεί, οι φοιτητές θα μπορούν να διαλέγουν από ένα "πιάτο" διαφορετικών μαθημάτων και σπουδών.

Πάντως ο ίδιος αναφέρει ότι θα προωθήσει την πρόταση του στα όργανα του ΕΚΠΑ.

Κλάδοι που μπορούν να «συνεργαστούν» στην έκδοση διπλών πτυχίων είναι το Δίκαιο, η Δημόσια Υγεία, η Διοίκηση και η Υγεία, η Ιατρική και η Βιολογία, η Οικονομία, η Νοσηλευτική.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top