Καλλιθέα: Συνελήφθη υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης για μη έκδοση αποδείξεων

Στο πλαίσιο ελέγχων

​Κέντρο διασκέδασης και εστιατόριο στην Καλλιθέα καθώς επίσης ένα κομμωτήριο στην Αθήνα και μία Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων που δεν έκοβαν αποδείξεις ή απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό εντόπισε η διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.
Αναλυτικά:

-Σε κομμωτήριο στην Αθήνα δεν εκδόθηκαν τουλάχιστον 17 αποδείξεις συνολικής αξίας 582,80 ευρώ, καθώς και δεν αποδόθηκε Φ.Π.Α., το ύψος του οποίου διερευνάται. Επιπλέον, διαπιστώθηκε η μη δήλωση αντικειμένου δραστηριότητας στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., η μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευών φορολογικού μηχανισμού, η μη επίδειξη στοιχείων και η μη καταχώρηση ξεχωριστά των κινήσεων κάθε υποκαταστήματος, στα βιβλία της έδρας της επιχείρησης.

Συνελήφθη ένας 39χρονος υπήκοος Πακιστάν, ως ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ενώ συγκατηγορούμενός του είναι 32χρονος υπήκοος Συρίας, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, που αναζητείται. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-Σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε η απασχόληση ενός ατόμου πέραν του δηλωθέντος ωραρίου.

-Σε κέντρο διασκέδασης στην Καλλιθέα, δεν υπήρχαν και δεν είχαν εκδοθεί τουλάχιστον 18 αποδείξεις συνολικής αξίας 1.332 ευρώ. Συνελήφθη ο υπεύθυνος του καταστήματος, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η ιδιοκτήτρια. Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

-Σε εστιατόριο στην Καλλιθέα δύο εργαζόμενοι δεν είχαν καταχωρηθεί στους πίνακες προσωπικού που επεδείχθησαν.

Για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ. και Ι.Κ.Α.) για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top