Σε ετοιμότητα το «Αμαλία Φλέμιγνκ» για τον ιό Έμπολα-Δημιουργήθηκαν θάλαμοι καραντίνας

Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας για πιθανά ύποπτα κρούσματα

Μπορεί μέχρι στιγμής ο τρόμος του Έμπολα να φωλιάζει σε άλλες χώρες, αλλά στην Ελλάδα οι υγειονομικές αρχές έχουν φροντίσει να πάρουν προληπτικά μέτρα, ώστε να είναι σε ετοιμότητα σε περίπτωση «ύποπτου» κρούσματος.

Με τον φονικό ιό να έχει ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του στην Ευρώπη, κρίθηκε απαραίτητο από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας, να δημιουργηθούν θάλαμοι καραντίνας στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ».

Το νοσοκομείο βρίσκεται στα Μελίσσια, και έχει καθοριστεί ως «κέντρο υποδοχής» σε περίπτωση κρουσμάτων του Έμπολα στην Ελλάδα.

Σε ένα απομονωμένο κτίριο χωρίς άλλες δομές, έχουν δημιουργηθεί δύο θάλαμοι αρνητικής πίεσης για μεταδοτικά νοσήματα. Πρόκειται για θαλάμους που μοιάζουν με εκείνους των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, εξοπλισμένοι με αναπνευστήρες, εξοπλισμό διασωλήνωσης και μόνιτορ που παρακολουθούν τις ζωτικές λειτουργίες του ασθενούς.

Η βασική τους διαφορά συνίσταται στο ότι δεν έχουν ανοιγόμενα παράθυρα, ότι εξαερίζονται με ειδικό σύστημα που φιλτράρει τον αέρα και όταν κάποιος ανοίγει την πόρτα για να εισέλθει ή να εξέλθει από αυτούς, ο αέρας που περιέχουν δεν βγαίνει προς τα έξω.

Επιπλέον, τα άτομα που εισέρχονται σε αυτούς τους θαλάμους φορούν ειδικές ολόσωμες στολές και ειδικές μάσκες και γάντια τα οποία είναι τύπου TYVEK επιπέδου 4 που προορίζονται για επιδημίες και καλύπτουν όλο το κεφάλι και το σώμα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top