Η Αμάλ Αλαμουντίν την Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα: ΔΕΙΤΕ την ατζέντα της επίσκεψής της!

Θα έρθει μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον

Η Αμάλ Αλαμουντίν την Δευτέρα έρχεται στην Αθήνα: ΔΕΙΤΕ την ατζέντα της επίσκεψής της!

​Την Δευτέρα η Αμάλ Αλαμουντίν καταφθάνει στην Αθήνα για να βοηθήσει στον αγώνα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, τα οποία σήμερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο!

Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, λίγες ημέρες μετά τον λαμπερό γάμο της θα έρθει στην χώρα μας για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών. Η δικηγόρος που ειδικεύεται στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον, ο οποίος είναι επικεφαλής και ιδρυτής της νομικής εταιρίας Doughty Street Chambers, θα συναντηθούν με τον Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα.

Όπως ανακοίνωσε το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers:

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κυρία Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους».

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ��o δελτίο τύπου η Αμάλ Αλαμουντίν και ο 68χρονος Τζέφρι Ρόμπερτσον είναι καλεσμένοι της Ελληνικής Κυβέρνησης ενώ παράλληλα αναφέρεται το πρόγραμμα των συναντήσεων της τετραήμερης παραμονής τους στη χώρα μας.

Το 2006 ο κύριος Ρόμπερτσον ηγήθηκε νομικά της πρωτοβουλίας να επιστραφούν οι σοροί των Αβορίγινων της Τασμανίας από το Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Πληθώρα αναφορών για την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ελλάδα γίνεται και από τον βρετανικό τύπο ο οποίος σχολιάζει ποικιλοτρόπως την κίνηση αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Times που αναφέρουν: «Σαν να μην έφτανε που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη του κόσμου, η κυρία Κλ��ύνεϊ θέλει να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας, να τα ελευθερώσει».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Τζορτζ Κλούνεϊ είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των γλυπτών, προωθώντας την ταινία του «Μνημείων Άνδρες» (The Monuments Men).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top