Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου χορηγούσε επιδόματα σε «μαϊμού» τυφλούς

Ασκήθηκε εις βάρος του ποινική δίωξη

Ο πρώην νομάρχης Ζακύνθου χορηγούσε επιδόματα σε «μαϊμού» τυφλούς

Λαυράκια βγάζει ο έλεγχος του ΙΚΑ για τα επιδόματα που χορηγεί. Και στα Βόρεια Δωδεκάνησα, ο επανέλεγχος που έκανε το 2013 το υποκατάστημα του Ιδρύματος στην Κάλυμνο, εντόπισε ότι οι 39 από τους 112 που εξετάστηκαν ήταν μαϊμού-τυφλοί.

Την ίδια ώρα -σύμφωνα με πληροφορίες- δίωξη για απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου, το οποίο ζημίωσε με συνολικό ποσό άνω των 120 χιλιάδων ευρώ, ασκήθηκε κατά του πρώην νομάρχη Ζακύνθου Διονύση Γάσπαρη, για το σκάνδαλο των μαϊμού τυφλών στο νησί. Επίσης πρώην οφθαλμίατρος του νοσοκομείου Ζακύνθου, κατηγορείται για τα ίδια αδικήματα και επί πλέον για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων κατ΄επάγγελμα.

Όπως είν��ι γνωστό, σε επανέλεγχο του ΙΚΑ το Σεπτέμβριο του 2012, διαπιστώθηκε ότι από τους 221 που εξετάστηκαν, οι 182, δηλαδή το 82,35% όσων έπαιρναν επίδομα τυφλότητας στο νομό Ζακύνθου δεν ήταν πραγματικά τυφλοί. Εναντίον των τυφλών-μαϊμού, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη κι η δίκη τους θα γίνει τον Ιανουάριο. Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών ήδη τους έχει αποστείλει ειδοποιητήρια και τους ζητά να επιστρέψουν το συνολικό ποσό των επιδομάτων που έχουν λάβει.

Ο πρώην νομάρχης μιλώντας με τοπικούς δημοσιογράφους, απορρίπτει τις κατηγορίες, καθώς υποστηρίζει ότι απλώς υπέγραφε τις γνωματεύσεις, χωρίς να είναι ο ίδιος σε θέση να έχει ιατρική άποψη. Ενώ αρνείται ότι έλαβε οποιαδήποτε κλήση, πολύ περισσότερο ότι του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top