Τραγωδία Εγνατίας: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ο οδηγός της νταλίκας

Ο συνοδηγός και ο πραγματογνώμονας κατέθεσαν ότι τα φρένα χάλασαν 6 χλμ. πριν το δυστύχημα

Τραγωδία Εγνατίας: ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ο οδηγός της νταλίκας

Eνώπιον του ανακριτή απολογήθηκε σήμερα, ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός της φονικής νταλίκας που σκόρπισε το θάνατο στην Εγνατία οδό την περασμένη Κυριακή και κρίθηκε προφυλακιστέος. Τα μέτρα ασφαλείας κατά την απολογία ήταν δρακόντεια.

Ο οδηγός φέρεται να εμμένει στους αρχικούς του ισχυρισμούς, ότι δηλαδή υπήρξε πρόβλημα στο σύστημα πέδησης και πως για 23χλμ. οδηγούσε χωρίς φρένα! Aκόμη, πρόσθεσε ότι οι προειδοποιητικές ταμπέλες ήταν γραμμένες σε γλώσσα που δεν γνώριζε.

Από την άλλη όμως, η κατάθεση του συνοδηγού, ο οποίος εμφανίστηκε σχεδόν δύο 24ωρα μετά από το δυστύχημα, επιβεβαιώνει το πρόβλημα στα φρένα αλλά όχι για τόσα χιλιόμετρα.

«Το πρόβλημα με τα φρένα το καταλάβαμε στις τελευταίες σήραγγες. Περίπου 6 χιλιόμετρα πριν από το σημείο του δυστυχήματος», είπε ο συνοδηγός.

Στην ίδια άποψη καταλήγει και ο πραγματογνώμονας που ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό τροχαίο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμησή του, το πρόβλημα στα φρένα παρουσιάστηκε λίγο πριν το σημείο του δυστυχήματος. Όπως λέει και ο οδηγός, αναγκάστηκε να πατά συνεχώς τα φρένα σε όλη την κατηφορική διαδρομή με αποτέλεσμα να τα μπλοκάρει και όταν έφτασε στο μποτιλιάρισμα δεν μπόρεσε να σταματήσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top