ΘΛΙΨΗ: πέθανε ο «Λουκάνικος��-ο σκύλος επαναστάτης!

Ήταν περίπου δέκα χρόνων-Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί

ΘΛΙΨΗ: πέθανε ο «Λουκάνικος»-ο σκύλος επαναστάτης!

Ο σκύλος που όλοι αγαπήσαμε βλέποντάς τον στις πορείες του Συντάγματος, ο οποίος ήταν γνωστός με το όνομα «Λουκάνικος» ή Θόδωρος έφυγε από την ζωή την Τετάρτη το βράδυ!

loukanikos_02_0.jpg
Ήταν περίπου δέκα χρόνων και η υγεία του, όπως είπε ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε, ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.

loukanikos_05_0.jpg
Ο άνθρωπος που φιλοξενούσε τον Λουκάνικο είπε: «Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε» .

Ο τετράποδος ήρωας έγραψε τη δική του ιστορία στους δρόμους της Αθήνας και σήμερα ''αναπαύεται'' στη σκιά ενός δέντρου σε κάποιο λόφο στο κέντρο της πρωτεύουσας.

loukanikos10112.jpg
Μαζί του ασχολήθηκαν το BBC, το CNN, το Al Jazeera. Έγινε εξώφυλλο σε δεκάδες περιοδικά ανά τον κόσμο, έγινε τραγούδι, και η απόλυτη καταξίωση ήρθε όταν το περιοδικό TIME τον ενέταξε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς του 2011. Τον αποκάλεσαν, όχι άδικα, «επαναστάτη» και «σκύλο της πρώτης γραμμής στην Ελλάδα».

Πρωτοστατούσε στις πορείες του 2011, αλλά και των προηγούμενων ετών, στο κέντρο της Αθήνας, πάντα στο πλευρό των εξεγερμένων.

loukanikos_03_0.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top