Δολοφονία Βρετανίδας στην Κρήτη μένει ανεξιχνίαστη- Οι γιοί της κάνουν διαδήλωση στο Λονδίνο

Τα έβαλαν με τις αρχές του Ηρακλείου που δεν άσκησαν διώξεις

Δολοφονία Βρετανίδας στην Κρήτη μένει ανεξιχνίαστη- Οι γιοί της κάνουν διαδήλωση στο Λονδίνο

​Μια 54χρονη Βρετανίδα βρέθηκε νεκρή στο Ηράκλειο της Κρήτης, τον Μάρτιο του 2009 και η δολοφονία της που δεν εξιχνιάστηκε έχει προκαλέσει την αντίδραση των τριών γιών της, οι οποίοι διοργανώνουν σήμερα διαδήλωση στο Λονδίνο.

Τα παιδιά της 54χρονης Τζιν Χάνλον, η οποία ζούσε στην περιοχή των Γουβών από το 2005, κατήγγειλαν ότι οι τοπικές αρχές δεν έδωσαν τη σημασία που έπρεπε για την εξιχνίαση της δολοφονίας της.

chanlon-telegraph.jpg

Η γυναίκα ήταν εξαφανισμένη επί 4 μέρες, όταν βρέθηκε νεκρή βόρεια από το λιμενοβραχίονα του Ηρακλείου, στις 12 Μαρτίου 2009. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ως αιτία θανάτου τον πνιγμό, αλλά εξαιτίας κακώσεων που έφερε, οι αρχές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για δολοφονία.

chalnon-gioi.jpg
Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, κλήθηκαν και κατέθεσαν 2 άτομα, ένας Ολλανδός, ο οποίος και είχε δηλώσει την εξαφάνισή της στις 9 Μαρτίου 2009, και ένας Έλληνας, φίλοι της και οι δυο, χωρίς όμως να υπάρξει εξέλιξη.

Τα τοπικά μέσα είχαν γράψει πως η γυναίκα είχε ραντεβού με κάποιον άνδρα, με τον οποίο συνομιλούσε στο facebook. Μια φίλη της επίσης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, είχε λάβει στο κινητό της μήνυμα από την 54χρονη με το οποίο ζητούσε βοήθεια. Το μήνυμα ήταν μόνο η λέξη «help».

Τότε η οικογένειά της είχε ζητήσει να ασκηθούν διώξεις για δολοφονία. Μάλιστα τα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας αφιέρωναν επί καιρό ρεπορτάζ για την εξέλιξη της υπόθεσης, ενώ η οικογένειά της έκανε μέσω του διαδικτύου άλλη εκστρατεία, συγκεντρώνοντας υπογραφές με αίτημα να ασκηθούν διώξεις.

Οι τρεις γιοί της ταξίδεψαν αρκετές φορές από το Μάνσφιλντ, όπου ζουν και ζούσε μέχρι το 2005 η μητέρα τους, μέχρι το Ηράκλειο. Η έρευνα για τη δολοφονία όμως, έκλεισε το 2012.

Ο γιος της, Μάικ Πόρτερ, σε δηλώσεις του έχει υποστηρίξει ότι η μητέρα του δολοφονήθηκε αλλά οι τοπικές αρχές δεν έκαναν όσα έπρεπε και η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο το 2012. Μάλιστα η οικογένεια είχε διορί��ει ως νομικό της εκπρόσωπο τον δικηγόρο του Ηρακλείου, Άγγελο Ζερβό, ο οποίος είχε μιλήσει για δολοφονία, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top