Σε «αστοχία υλικού» αποδίδεται η έκρηξη στο στρατόπεδο του Βόλου- ΘΡΗΝΟΣ για τους 3 στρατιώτες

Τι λένε οι πρώτες εκτιμήσεις και ποιά τα πιθανά σενάρια;

Σε «αστοχία υλικού» αποδίδεται η έκρηξη στο στρατόπεδο του Βόλου- ΘΡΗΝΟΣ για τους 3 στρατιώτες

​Σε ενδεχόμενο πρόβλημα μιας οβίδας για όλμο αποδίδεται σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις , η έκρηξη που έγινε χτες σε στρατόπεδο του Βόλου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ο 33χρονος επαγγελματίας οπλίτης λοχίας, Γεώργιος Ορφανίδης, ο 34χρονος επαγγελματίας οπλίτης λοχίας Αναστάσιος Μεζαλάς και ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος και να τραυματιστεί ο 30χρονος υπολοχαγός πεζικού, Κωνσταντίνος Βακάλης.

Αν και προς το παρόν διεξάγεται έρευνα, έμπειροι αξιωματικοί θεωρούν ως πιθανότερο σενάριο της έκρηξης, την «αστοχία υλικού». Συγκεκριμένα, αν και είναι εξαιρετικά σπάνιο, δεν αποκλείουν να υπήρξε κάποιο πρόβλημα από τον κατασκευαστή της οβίδας.

ΟΠΛΑ.jpg
Κύκλοι του ΓΕΣ αναφέρουν ότι η οβίδα, παραγωγής του 1985, ήταν καλή παρτίδα και δεν είχε λήξει. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι είχε ελεγχθεί πριν την άσκηση από ειδικούς πυροτεχνουργούς όπως ορίζει ο στρατιωτικός νόμος.

Πάντως, δεν αποκλείει να είχε αλλοιωθεί η οβίδα, ενώ λιγότερες πιθανότητες δίνονται σε πρόβλημα στον σωλήνα του όλμου ή σε ανθρώπινο λάθος.

Να σημειώσουμε ότι χθες η οβίδα εξερράγη μέσα στον σωλήνα του όλμου. Κανονικά η οβίδα οπλίζει μόνη της, αφότου βγει από το σωλήνα, στα 2,5-3 μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΑΥΤΟΣ είναι ο 19χρονος που πέθανε στον Βόλο- Δείτε τα συγκινητικά μηνύματα στο Facebook

ΑΥΤΟΙ είναι οι λοχίες που πέθαναν στον Βόλο- Ο ένας ήταν πατέρας ενός αγοριού 9 μηνών

ΤΡΑΓΩΔΙΑ στον Βόλο: Εκτός κινδύνου ο 30χρονος υπολοχαγός

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top