Ανείπωτη τραγωδία στον Βόλο: Αυτοί οι τρεις νέοι σκοτώθηκαν στο πεδίο βολής

Στο χειρουργείο ο 30χρονος αξιωματικός - Πρώτη ανάρτηση: 07/10/2014 17:14

Ανείπωτη τραγωδία στον Βόλο: Αυτοί οι τρεις νέοι σκοτώθηκαν στο πεδίο βολής

Ο επαγγελματίας οπλίτης λοχίας, Γεώργιος Ορφανίδης, 33 ετών, ο επαγγελματίας οπλίτης λοχίας Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών και ο δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος 19 ετών είναι τα τρία άτομα που έχασαν την ζωή τους άδικα σήμερα το μεσημέρι, όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου, κατά την διάρκεια πραγματοποίησης προγραμματισμένων βολών Βαρέων Όπλων Πεζικού στο Πεδίο Ασκήσεων "Γλαφυρών" Μαγνησίας.

Όπως σας είπαμε και νωρίτερα, ένα ακόμα άτομο είναι βαριά τραυματισμένο. Πρόκειται για τον 30χρονο υπολοχαγό πεζικού Κ.Β., ο οποίος νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραυματισμός του, προήλθε από θραύσμα στην δεξιά κοιλιακή χώρα, γεγονός που οδήγησε τους γιατρούς στην απόφαση του άμεσου χειρουργείου, ώστε να αφαιρέσουν το θραύσμα και να επιδιορθώσουν τις τυχόν βλάβες που του έχει προκαλέσει.

pedio2_608_355.jpg
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του e-Volos , τόσο η γενική, όσο και η αιμοδυναμική κατάσταση του Υπολοχαγού, χαρακτηρίζεται καλή.

Επί τόπου έχουν μεταβεί ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ι. Λαμπρόπουλος και ο Αρχηγός του Γ��Σ, Αντιστράτηγος, Χ. Μανωλάς, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας Στρατοδικείου Λάρισας και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες Στρατιωτικές Αρχές.

Ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος κήρυξε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Συλλυπητήρια εκφράζουν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στις οικογένειες των τριών θανόντων.

Τη θλίψη του και τα θερμά συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών οπλιτών, οι οποίοι έχασαν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στον Βόλο, στο Πεδίο Ασκήσεων «Γλαφυρών» Μαγνησίας, εκφράζει, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top