ΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Κρησφύγετο της Πόλα Ρούπα το διαμέρισμα στην Κυψέλη

Το είχε νοικιάσει ο Αντώνης Σταμπούλος

ΜΑΡΤΥΡΙΑ- ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Κρησφύγετο της Πόλα Ρούπα το διαμέρισμα στην Κυψέλη

​Ένα βήμα πίσω από την Πόλα Ρούπα, την καταζητούμενη σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη, είχαν βρεθεί την περασμένη Πέμπτη, οι διωκτικές αρχές. Διάχυτη πλέον είναι η αίσθηση στο αντιτρομοκρατικό επιτελείο της αστυνομίας ότι το διαμέρισμα της οδού Κολυφρωνά, στη Κυψέλη, σπίτι που είχε νοικιάσει ο Αντώνης Σταμπούλος, ήταν ουσιαστικά το κρησφύγετο της καταζητούμενης για τρομοκρατική δράση, Πόλας Ρούπα.

Το Star φέρνει στο φως μια αποκαλυπτική μαρτυρία - ντοκουμέντο από έναν ένοικο της πολυκατοικίας, ο οποίος, όπως λέει, έβλεπε τον τελευταίο καιρό να μπαινοβγαίνει στο διαμέρισμα μια γυναίκα με ένα μικρό αγοράκι.

«Φορούσε ένα τσάμπερι στο κεφάλι και πάντα μια φούστα η μια ολόσωμη ρόμπα. Ερχόταν πρώτα αυτός και μετά από λίγη ώρα η Πόλα Ρούπα, μαζί με ένα παιδάκι και έφευγαν πάλι ξεχωριστά.»

Το διαμέρισμα - κρησφύγετο της Κυψέλης, σύμφωνα με την αστυνομία το είχε νοικιάσει ο 30χρονος Αντώνης Σταμπούλος χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με στοιχεία υπαρκτού προσώπου, που δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο Αντώνης Σταμπούλος, όπως φαίνεται ακολούθησε με θρησκευτική ευλάβεια τον βασικό κανόνα σε τέτοιες περιπτώσεις που επιβάλει την πληρωμή στο ακέραιο των οφειλών του δια��ερίσματος για να μην αποκαλυφθεί το κρησφύγετο της οργάνωσης.

Το Star, σας παρουσιάζει το σχεδιάγραμμα του μικρού διαμερίσματος στην Κυψέλη

Snapshot 2 (10-6-2014 10-09 PM).jpg
Μπαίνοντας από την είσοδο, μετά το μικρό χολ, υπήρχε στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ένα σπαστό τραπεζάκι καφενείου. Επάνω ήταν αφημένο ένα κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας, κλειστό και ακριβώς δίπλα υπήρχαν δύο κράνη μηχανής. Αυτά τα κράνη όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, ίσως οδηγήσουν στην βιολογική ταυτότητα των δραστών που συμμετείχαν ως ομάδα υποστήριξης, στην βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της τράπεζας της Ελλάδος, στο κέντρο της Αθήνας.

Το πρωί της βομβιστικής επίθεσης, οι κάμερες ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, είχαν καταγράψει το παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Νίκος Μαζιώτης, αλλά και δύο μηχανές που αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης και διαφυγής των τρομοκρατών.

Τα δύο κράνη που βρέθηκαν στο διαμέρισμα ταιριάζουν χρωματικά με αυτά που φορούσαν οι αναβάτες. Μένει να αποδειχθεί εάν το ένα χρησιμοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο Αντώνη Σταμπούλο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top