Οδηγούσε επί 30 χλμ. με βλάβη στα φρένα ο οδηγός της νταλίκας; - Στους 5 οι νεκροί

Πρώτη ανάρτηση: 5/10/2014 - 19.32

Οδηγούσε επί 30 χλμ. με βλάβη στα φρένα ο οδηγός της νταλίκας; - Στους 5 οι νεκροί
Βλάβη στα φρένα του φορτηγού επικαλέστηκε ο οδηγός της νταλίκας που προκάλεσε θανατηφόρα καραμπόλα στην Εγνατία Οδό.

Ο 39χρονος -ρουμανικής υπηκοότητας- άνδρας, ο οποίος αρχικά επιχείρησε να διαφύγει, ισχυρίστηκε ότι 30 χιλιόμετρα πριν το σημείο όπου σημειώθηκε η τραγωδία, διαπίστωσε πρόβλημα στα φρένα του φορτηγού και γι' αυτό δεν μπόρεσε να κόψει ταχύτητα όταν του έγινε το σήμα. Φως στα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος θα ρίξει ο έλεγχος των πραγματογνωμόνων.

Ο Ρουμάνος κρατείται στην αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας και ανακρίνεται από τις αρχές, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Παράλληλα, οι αρχές συνέλαβαν και τον 42χρονο υπεύθυνο της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των οδικών εργασιών.

Ο αριθμός των νεκρών πριν από λίγη ώρα ανέβηκε σε 5 ενώ οι τραυματίες -στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και δύο μωρά 16 και 18 μηνών- ανέρχονται σε 30, εκ των οποίων τουλάχιστον 2 σε σοβαρή κατάσταση.

Ορφανός: θα αποδοθούν ευθύνες εκεί που πρέπει

Στον τόπο του δυστυχήματος μετέβη ο Γιώργος Ορφανός, ο οποίος υπογράμμισε πως θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.

«��ια τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, διενεργεί προανάκριση η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας. Ωστόσο, θέλω να τονίσω πως η επέμβαση, τόσο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση. Με κατάλληλες ενέργειες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους τραυματίες και να προχωρήσουν σε εκτροπή της κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα», δηλωσε ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης.

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας Χρύσανθος Αθανασόπουλος δήλωσε στο STAR ότι «από θαύμα δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top