«Χορεύει» ο Εγκέλαδος: Τρεις σεισμικές δονήσεις άνω των 4 ρίχτερ μέσα σε μια μέρα!

Δύο σεισμικές δονήσεις σε Κρήτη και μία σε Μεγαλόπολη

«Χορεύει» ο Εγκέλαδος: Τρεις σεισμικές δονήσεις άνω των 4 ρίχτερ μέσα σε μια μέρα!
Τρεις σεισμοί (οι δύο στην Κρήτη και ο ένας στη Μεγαλόπολη) άνω των 4 ρίχτερ σημειώθηκαν σήμερα, σε συνέχεια των ρίχτερ που ταρακούνησαν Καλάβρυτα και Πάτρα.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη 01.20 τα ξημερώματα Σαββάτου, 79 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα και σε απόσταση 445 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,8 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

Λίγα λεπτά μετά τις 03.00 τα ξημερώματα Σαββάτου ο Εγκέλαδος επισκέφθηκε τη Μεγαλόπολη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ είχε εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα και σημειώθηκε 8 χιλιόμετρα από τη Μεγαλόπολη και 147 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.

Λίγο πριν τις 15.30, σημειώθηκε νέα δόνηση κοντά στην Κρήτη.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 14 χλμ. ανατολικά της Σητείας. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top