ΘΛΙΒΕΡΑ στοιχεία για τα παιδιά που εγκαταλείπονται σε Ιδρύματα και νοσοκομεία!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο

ΘΛΙΒΕΡΑ στοιχεία για τα παιδιά που εγκαταλείπονται σε Ιδρύματα και νοσοκομεία!

​Πάνω από 100 παιδιά κάθε χρόνο εγκαταλείπονται από απάνθρωπους γονείς σε νοσοκομεία και ιδρύματα.

Το STAR σας παρουσιάζει τους αριθμούς που σοκάρουν. Μικρά αγγελούδια με προβλήματα υγείας που οι γονείς-τέρατα, τα παράτησαν ζουν ή φιλοξενούνται μέσα σε νοσοκομεία.

Στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ «Άγια Σοφία» αλλά και στο «Αγλαΐα Κυριακού» τα εγκαταλελειμμένα παιδιά είναι 27. Στο Ίδρυμα Μητέρα 85 παιδιά ενώ στο ΠΙΚΠΑ στην Βούλα είναι 45 παιδιά με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Άλλα παιδιά εγκαταλείπονται από τους γονείς τους και άλλα μεταφέρονται στα νοσοκομεία κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας... και στις δυο περιπτώσεις τα μόνα θύματα είναι τα μικρά παιδιά!

Υπάρχει όμως ευτυχώς και η άλλη πλευρά: εγκαταλελειμμένο παιδί υιοθετήθηκε από μια οικογένεια στην Αμερική και επέστρεψε φέτος για να συναντήσει την γυναίκα που το ανέλαβε όταν το εγκατέλειψαν.

Στο Ίδρυμα Μητέρα η κάμερα μπήκε εκεί που οι αγνές αυτές ψυχούλες παίζουν, χαμογελαστές αλλά με μια θλίψη στα ματάκια τους...

Στο Νοσοκομείο Παίδων «Άγια Σοφία» η ίδια κατάσταση. Παιδιά ζουν εκεί μέσα έχοντας σαν οικογένεια το προσωπικό... και οι πιο δύσκολες στιγμές για το προσωπικό είναι οι γιορτινές μέρες.

Η προσπάθεια των υπάλληλων να προσφέρουν είναι συγκινητική και κάποιες φορές ηρωική, αφού παίρνουν το ρόλο του πατέρα και της μητέρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top