Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε «ρημάξει» το Βόλο και τη Μαγνησία!

Έρχονταν από τη Θεσσαλονίκη κι άλλαζαν πινακίδες για να μην τους καταλάβουν!

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που είχε «ρημάξει» το Βόλο και τη Μαγνησία!

​Για δεκατρία μέλη οργάνωσης, ηλικίας από 23 έως 62 ετών, και τουλάχιστον άλλα δέκα άτομα- συνεργούς εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για διαρρήξεις οικιών, χρηματοκιβωτίων εταιρειών και κοινωφελών ιδρυμάτων, καθώς και για κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή τ��ς Μαγνησίας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη, κατά περίπτωση, σε εγκληματική οργάνωση, με διαρκή δράση.
Πέντε από τα μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων ένας 60χρονος που φέρεται να είναι ο αρχηγός της οργάνωσης, έχουν προφυλακιστεί.
Οι δράστες προσέρχονταν από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης στη Μαγνησία, με αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και πεπειραμένους οδηγούς. Κατά την άφιξή τους στην περιοχή προέβαιναν σε αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας από άλλα οχήματα, τις οποίες τοποθετούσαν στα οχήματά τους, προκειμένου να μην είναι εφικτή η ταυτοποίησή τους.
Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα εξιχνιάσθηκαν μία ληστεία, με τη μορφή ληστρικής κλοπής και πενήντα επτά κλοπές-διαρρήξεις. Συγκεκριμένα 38 περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών οικιών, 8 κλοπές - διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων εταιριών και κοινωφελών ιδρυμάτων και 11 κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, που διεπράχθησαν από το Σεπτέμβριο του 2013 έως το Φεβρουάριο του 2014.
Η λεία των κλοπιμαίων που ήταν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 350.000 ευρώ περίπου.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top