Ένοχοι για ληστεία οι έξι του Βελβεντού, αθώοι για την εγκληματική οργάνωση

Xωρίς ελαφρυντικά-Αναμένονται οι αποφάσεις επί των ποινών

Αθώοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, αντίσταση κατά της αρχής και παράνομη οπλοκατοχή για αντικείμενα που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο κρίθηκαν από το δικαστήριο οι έξι κατηγορούμενοι για τη διπλή ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα και στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στον Βελβεντό Κοζάνης.

Επίσης, κρίνονται ένοχοι για παράνομη κατακράτηση, για διακεκριμένη οπλοκατοχή, διακεκριμένες κλοπές και ληστεία ενώ παράλληλα η έδρα δεν αναγνωρίζει ελαφρυντικά σε κανέναν, κάτι που ε��χε προτείνει ο εισαγγελέας κ. Γρηγόρης Πεπόνης στην αγόρευσή του.

Παράλληλα μετατράπηκε προς το επιεικέστερο το αδίκημα της αρπαγής, και καταδικάστηκαν για παράνομη κατακράτηση.

Οι έξι πρωταγωνιστές της υπόθεσης που παραπέμφθηκαν, με επιστολή τους έχουν παραδεχθεί τη συμμετοχή τους σε δύο ληστείες και μία απαγωγή ενός περαστικού οδοντιάτρου, με σκοπό να διαφύγουν, αλλά όχι να τον χρησιμοποιήσουν ως «ανθρώπινη ασπίδα».

Πρόκειται για τους Ιωάννη Μιχαηλίδη (γνωστό και ως «τοξοβόλο του Συντάγματος»), Νίκο Ρωμανό, Δημήτρη Πολίτη, Ανδρέα-Δημήτριο Μπουρζούκο, Ανάργυρο Ντάλιο και Φοίβο Χαρίση Πούλο.

Η διαδικασία συνεχίζεται με διάσκεψη του δικαστηρίου για την απόφασή του επί των ποινών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top