Κλειστή η κάθοδος της Μεσογείων- Νέες συζητήσεις για τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι

Επεισόδια και ένταση προκλήθηκαν το πρωί της Τρίτης

Κλειστή η κάθοδος της Μεσογείων- Νέες συζητήσεις για τον καταυλισμό των Ρομά στο Χαλάνδρι

​Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου, σχετικά με τον καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή. Ωστόσο οι συζητήσεις δεν κατέληξαν πουθενά…

Νωρίτερα οι Ρομά είχαν συγκεντρωθεί στη Λεωφόρο Μεσογείων και διαμαρτύρονταν ενάντια στην απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για την κατεδάφισή του καταυλισμού τους, στην περιοχή του Νομισματοκοπείου, στο Χαλάνδρι.

300914093003_3893.jpg
Οι ίδιοι έβαλαν φωτιά σε ότι έβρισκαν μπροστά τους, σε ξύλα, σκουπίδια, πλαστικά αλλά και κάδους ενώ έκλεισαν και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων στο ύψος του Νομισματοκοπείου. Αυτή τη στιγμή η άνοδος της Μεσογείων έχει ανοίξει αν και η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται με μεγάλη δυσκολία, ενώ η κάθοδος παραμένει κλειστή καθώς οι Ρομά παραμένουν στο σημείο.

300914093003_3273.jpg
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρόεδρος του καταυλισμού των Ρομά Στέλιος Καλαμιώτης και εισαγγελέας, ο δήμαρχος φέρεται να ζήτησε ο ίδιος από την αστυνομία να μην επέμβει ώστε να βρεθεί μια λύση που θα τους ικανοποιεί όλους.

Πάντως, από τη σύσκεψη προέκυψε ότι δεν υπάρχει λύση για τα 12 κτίσματα που ήταν προς κατεδάφιση, με τους μεν αθιγγάνους και το Πανεπιστήμιο Αθηνών να υποστηρίζουν ότι αυτά κατοικούνται κανονικά και τις εκθέσεις της πολ��οδομίας να καθιστούν σαφές ότι τα κτίσματα είναι ακατοίκητα.

300914093004_4530.jpg
Έπειτα και από τη σημερινή σύσκεψη των αρμοδίων φαίνεται ότι όλα είναι ανοιχτά και θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση οι συζητήσεις για τον καταυλισμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top