Εταιρείες υδροπλάνων ενδιαφέρονται για το ξεχασμένο λιμάνι της Αμφίπολης

Άδεια για υδατοδρόμιο μελετά το Λιμενικό Ταμείο

​Εταιρείες υδροπλάνων ενδιαφέρονται να εντάξουν στα δρομολόγιά τους το λιμάνι της Αμφίπολης προκειμένου να μεταφέρονται τουρίστες από όλη την Ελλάδα στον τύμβο Καστά. Για το λόγο αυτό, το Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης πρόκειται να μελετήσει το θέμα της αδειοδότησης υδατοδρομίου εντός του Οκτωβρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμφίπολης, κ. Μελίτο, μία εκ των εταιρειών έχει ήδη στείλει προσφορά εκμετάλλευσης και ένταξης του λιμανιού στα υδατοδρόμια της χώρας.

«Μας ζήτησαν, με δικά τους έξοδα να κατασκευάσουν, να αδειοδοτήσουν ένα υδατοδρόμιο» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αμφίπολης και εξήγησε ότι «ο Δήμος θα προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες μέσω του Λιμενικού Ταμείου και του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να δημοσιευτεί, με ανοιχτό διαγωνισμό, η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χρήση του λιμένα ως υδατοδρόμιο, ώστε να προσέλθουν όλες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top