Είχε στο σπίτι αρχαιολογικό θησαυρό ανεκτίμητης αξίας!

Συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία ο 72χρονος από την Αλεξάνδρεια

Είχε στο σπίτι αρχαιολογικό θησαυρό ανεκτίμητης αξίας!

​Νομίσματα και κοσμήματα διαφόρων εποχών έκρυβε στο σπίτι του σε χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας ένας 72χρονος, ο οποίος συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε ακόμη σημαντικός οπλισμός, αποτελούμενος από πιστόλια, περίστροφα, κυνηγητικές καραμπίνες.

Σε βάρος του 72χρονου, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για αρχαιοκαπηλία, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράνομη οπλοκατοχή και υπεξαίρεση.

Στο σπίτι του βρέθηκαν 1.061 χάλκινα νομίσματα και 30 ακόμη ασημένια νομίσματα και αναλυτικά σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν: 16 χάλκινα δαχτυλίδια, ένα λίθινο δαχτυλίδι, ένας χάλκινος σταυρός, ένα χάλκινο βραχιόλι και δεκάδες άλλα αντικείμενα της ίδιας περιόδου, ένα πολεμικό τυφέκιο, επτά πιστόλια διαφόρων διαμετρημάτων με 8 γεμιστήρες, έξι περίστροφα, δύο κυνηγετικές καραμπίνες και δεκάδες φυσίγγια, 15 ανιχνευτές μετάλλων, 11 αυτοσχέδιες ράβδοι ανίχνευσης μετάλλων, δύο ακουστικά ανίχνευσης μετάλλων, δύο διόπτρες, μία πυξίδα και δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εξετάστηκαν από αρμόδιους αρχαιολόγους της ΙΖ΄ Εφορίας Κλασσικών Αρχαιοτήτων και της 11ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις ��ης νομοθεσίας «περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Ημαθίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top