Στην Αθήνα η πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν

Στο μουσείο της Ακρόπολης έγινε η παρουσίαση των πρώτων Ευρωπαϊκών αγώνων που θα διεξαχθούν στο Μπακού

​Το Μπακού, η παλλόμενη καρδιά του Αζερμπαϊτζάν γράφει ιστορία φιλοξενώντας τους πρώτους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα γίνουν στις 12 Ιουνίου του 2015.

Η πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των ευρωπαϊκών αγώνων Μπακού 2015, Μεχριμπάν Αλίγιεβα, επέλεξε την Αθήνα, ως μια από τις πόλεις, για την παρουσίαση της πρωτοβουλίας της χώρας της, λόγω του θαυμασμού που τρέφει για τον πολιτισμό της Ελλάδας.

«Παρά το γεγονός ότι το ολυμπιακό ιδεώδες γεννήθηκε στην Αθήνα, η Ευρώπη δεν είχε τους δικούς της αγώνες και εμείς στο Αζερμπαϊτζάν είμαστε περήφανοι που η χώρα μας λαμβάνει αυτή την ιστορική ευκαιρία να οργανώσει τους αγώνες… Αυτή η απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής γέμισε τους πολίτες του Αζερμπαϊτζάν με χαρά και υποστήριξη» είπε η κυρία Μεχριμπάν Αλίγιεβα.

Οι 6.000 αθλητές θα αγωνιστούν σε 20 ολυμπιακά και άλλα αθλήματα, που θα πραγματοποιηθούν σε 17 ημέρες, με τους αζέρους να βάζουν υψηλά στάνταρ φιλοξενίας, τόσο για τους αθλητές όσο και για τους επισκέπτες στη διάρκεια των πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά και την ειλικρινή μου ευγνωμοσύνη στην αγαπημένη μου φίλη, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, για τ��ν πολύτιμη συνεισφορά της. Είμαι πολύ χαρούμενη γιατί στο πρόσωπό της βρήκα μια πραγματική φίλη με την οποία για χρόνια έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, τόσο στην Ουνέσκο όσο και μεταξύ μας» πρόσθεσε η κυρία Αλίγιεβα.

Σε δείπνο στο μουσείο της Ακρόπολης όπου οικοδέσποινα ήταν η κυρία Μεχριμπάν Αλίγιεβα παραβρέθηκαν ο αζέρος υφυπουργός Αθλητισμού και Νεολαίας Αζάν Ραχμάνοφ, ο Πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη χώρα μας, Ραχμάν Μουσταφαγέφ, ο πρόεδρος της ελληνικής βουλής, υπουργοί, βουλευτές, επιχειρηματίες ανάμεσα τους ο κύριος Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία συνδέεται με στενή φιλία με την πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν μέσα από την Ουνέσκο, ο πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής, ολυμπι��νίκες και εκπρόσωποι της τέχνης.

«Ο αθλητισμός και ο πολιτισμός αποτελούν τον καλύτερο αγωγό ειρήνης και κατανόησης» δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Το ευρέως αναγνωρισμένο έργο σας στην υγεία, την παιδεία, στον πολιτισμό αλλά και η προσωπική σας λάμψη σας καθιστά ιδανική πρεσβευτή των αγώνων του Μπακού» είπε η υφυπουργός Πολιτισμού, Άντζελα Γκερέκου.

«Εντυπωσιάζομαι από την εξαιρετική ποιότητα των εγκ��ταστάσεων, τους έντονους ρυθμούς με τους οποίους προχωρούν οι κατασκευές, από την άψογη προετοιμασία και τέλος από την απαράμιλλη αζέρικη φιλοξενία» τόνισε ο Πρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Η κυρία Αλίγιεβα στη διάρκεια της εκδήλωσης αναφέρθηκε και στις σχέσεις της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν, τονίζοντας τους δεσμούς φιλίας και στρατηγικής συνεργασίας των δυο χωρών, οι οποίες βασίζονται όπως είπε στον αλληλοσεβασμό και το αμοιβαίο ενδιαφέρον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top