Τα μόρια των δικαιούχων θα παίζουν ρόλο για τις μεταγγραφές των Πανεπιστημίων!

Καταργούνται αυτές των δημ. υπαλλήλων, δημ. συμβούλων, εν. δυνάμεων και σωμ. ασφαλείας

Περιορίζονται οι ανεξέλεγκτες μετεγγραφές με βάση την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός παιδείας .Τα μόρια των δικαιούχων θα παίζουν σημαντικό ρόλο για όσους διεκδικούν μετεγγραφή με οικονομικά κριτήρια, ενώ καταργούνται οι μετεγγραφές δημοσίων υπαλλήλων, δημοτικών συμβούλων και για τους υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας καθώς και για τους αιρετούς.

Συνεπώς, με τα μόρια τους θα παλέψουν οι δικαιούχοι των μετεγγραφών με οικονομικά κριτήρια καθώς θα δηλώσουν μεν την προτίμηση τους αλλά θα προηγηθούν αυτοί που είχαν την καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις. Αυτό βρίσκει σύμφωνους και τους πρυτάνεις, κυρίως των κεντρικών ιδρυμάτων που θα δεχτούν τον μεγαλύτερο όγκο φοιτητών εξαιτίας των μετεγγραφών.

«Τα Πανεπιστήμια είναι κέντρα αριστείας, άρα δεν είναι δυνατόν μέσα στο ίδιο τμήμα να έχουμε ένα φοιτητή, ο οποίος πέρασε με βάση εισαγωγής το 18,5 και ταυτόχρονα να έρχεται ένας άλλος φοιτητής, ο οποίος από παρόμοιο ομοειδές τμήμα, πέρασε με βάση 14» δήλωσε χαρακ��ηριστικά ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, κ. Αχιλλέας Ζαπράνης.

Με την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός παιδείας δεν δικαιούνται πια μετεγγραφές οι δημοτικοί σύμβουλοι ,οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά και όσοι υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.

Αντίθετα δικαίωμα μετεγγραφής έχουν τα δίδυμα αδέλφια που πέρασαν ταυτόχρονα η έστω το ένα μπήκε σε κάποιο ίδρυμα με διάκριση σε κάποια βαλκανική η διεθνή Ολυμπιάδα , όπως πχ. Μαθηματικών.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν σήμερα αλλά μέχρι να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις πολλοί γονείς βλέπουν τις τσέπες τους να αδειάζουν, καθώς υπό το καθεστώς της αμφιβολίας δεν έχουν νοικιάσει σπίτι στα παιδιά τους.

«Πολλοί δεν μπορούν να προβούν σε ενοικίαση και γι’ αυτό νοικιάζουν σε ξενοδοχεία ή όσοι είναι τυχεροί φιλοξενούνται σε φίλους. Το κόστος είναι μεγαλύτερο» δήλωσε ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Γ. Παναγιωτάκης.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του STAR για όσους εμφανίζονται να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια, ο έλεγχος των φορολογικών δηλώσεων τους θα είναι εξονυχιστικός.