Αποκλειστικό STAR: Όργιο συγκάλυψης αμαρτωλών περιστατικών από δημοτικούς υπαλλήλους

ΔΕΙΤΕ το ρεπορτάζ

Αποκλειστικό STAR: Όργιο συγκάλυψης αμαρτωλών περιστατικών από δημοτικούς υπαλλήλους

«Λερναία Υδρα» έχουν καταντήσει τα περιστατικά διαφθοράς στο Δημόσιο που συγκαλύπτονται από συναδέλφους των δραστών. Το STAR αποκαλύπτει αμαρτωλές δραστηριότητες εργαζομένων σε δήμους της Θεσσαλονίκης, που το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ουσιαστικά θέλησε να κουκουλώσει.

Δυο γυναίκες, υπάλληλοι βρεφονηπιακού σταθμού σε περιφερειακό δήμο της Θεσσαλονίκης, πιάστηκαν στα πράσα να κλέβουν προμήθειες, τρόφιμα και αναλώσιμα υλικά από το σταθμό που εργάζονται, και να τα μεταφέρουν στο αυτοκίνητό της μιας. Παραπέμφθηκαν από το δήμο, με το ερώτημα της απόλυσης, στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, το οποίο ελεγχόταν από συνδικαλιστές, που έκρινε ότι δεν υπάρχει λόγος να απολυθούν και τις επέβαλε ποινή χάδι: στέρηση αποδοχών μιας εβδομάδας.

Στον ίδιο δήμο, εργαζόμενος στην υπηρεσία Οικονομικών εντοπίστηκε να μην έχει αποδώσει τα δημοτικά τέλη που εισέπραττε από επιχειρηματίες και μάλιστα τους έδινε πλαστές αποδείξεις. Αν και ο δήμος τον παρέπεμψε επίσης με το ερώτημα της απόλυσης, η υπόθεσή του δεν έχει εξεταστεί από το υπηρεσιακό συμβούλιο, εδώ και δυο χρόνια.

Εργάτης καθαριότητας που μένει σε σπίτι-παλάτι και φρούριο μαζί, κατηγορείται από τη δικαιοσύνη ως μέλος συμμορίας νονών, εκβιαστών και τοκογλύφων. Ωστόσο συνεχίζει να αμείβεται κανονικά από το δήμο, καθώς η υπόθεσή του δεν έχει απασχολήσει ακόμη το Υπηρεσιακό συμβούλιο.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής, εκτιμά πάντως ότι με την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας των Πειθαρχικών συμβουλίων, όπου πλέον την πλειοψηφία έχουν δικαστικοί, ανάλογες αμαρτωλές περιπτώσεις θα εξετάζονται άμεσα και οι δράστες θα τίθενται εκτός Δημοσίου.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ευσταθίου


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top