Βίντεο: Παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Οι λεωφορειούχοι δεν κάνουν πίσω

Βίντεο: Παραμένει άλυτο το πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη

​Στον «αέρα» εξακολουθούν να βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές στο νομό Θεσσαλονίκης καθώς το πρόβλημα με τη μεταφορά τους στα σχολεία τους δεν έχει ακόμη λυθεί. Την Πέμπτη, οι λεωφορειούχοι απέσυραν τις προσφορές τους καθώς η περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης δεν τους έδωσε απάντηση για το ποτέ θα πάρουν τα αναδρομικά τους.

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν μεταφορές μαθητών αν δεν πληρωθούν αυτά που τους χρωστάει η περιφέρει από πέρυσι. Η περιφέρεια τους απαντά ότι τα λεφτά τα έχει μπλοκάρει το ελεγκτικό συνέδριο και τη «νύφη» τελικά την πληρώνουν οι μαθητές που πάνε στο σχολεία τους με όποιο μέσο βρουν.

Οι λεωφορειούχοι φαίνεται να μην κάνουν πίσω ενώ οι εκπαιδευτικοί ζητούν να βρεθεί μια λύση, ώστε οι μαθητές να φτάνουν με ασφάλεια στο σχολείο τους.
Να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει προτείνει το κονδύλι των 89 ευρώ μηνιαίως σε κάθε μαθητή για τη μεταφορά του, όμως οι γονείς αντιδρούν καθώς κάποιοι αδυνατούν να μεταφέρουν τα παιδιά τους στο σχολείο, μιας και δουλεύουν.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top