Καταγγελίες για λειτουργία βιομηχανίας παράνομων απολυτηρίων λυκείου (βίντεο)

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ

​Την ώρα που η αξιολόγηση στο δημόσιο έχει δημιουργήσει έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σοβαρές καταγγελίες για έκδοση παράνομων τίτλων σπουδών κάνει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών.

Βιομηχανία παράνομων απολυτηρίων λυκείου καταγγέλλει ότι λειτουργούσε τη δεκαετία 2000 – 2010, στην κάμερα του Star, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ιδιωτικών εκπαιδευτικών λειτουργών, κύριος Μιχάλης Κουρουτός.

«Χιλιάδες μαθητές χωρίς να φοιτήσουν ούτε μία ώρα στο σχολείο έπαιρναν απολυτήρια όλοι με βαθμό 20, άριστα. Οι περισσότεροι είχαν αποφοιτήσει τα προηγούμενα χρόνια από δημόσια σχολεία και οι βαθμοί τους ήταν πάρα πολύ χαμηλοί. Ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι διορισμένοι στο δημόσιο.»

Οι καταγγελίες δεν αφορούν όμως μόνο τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και εταιρείες που εκδίδουν παράνομους και πλαστούς τίτλους σπουδών.

«Υπάρχουν εταιρείες που πιστοποιούν καλή γνώση πληροφορικής, καλή γνώση ξένης γλώσσας, δίνουν δηλαδή Proficiency χωρίς να ξέρει κανείς αγγλικά» προσθέτει.

Η αξιολόγηση στους δημοσίους υπαλλήλους -σύμφωνα με τις καταγγελίες- έφερε ακόμη περισσότερους... πελάτες στις εταιρείες πιστοποίησης και στα ιδιωτι��ά σχολεία που δίνουν απολυτήρια με το αζημίωτο. Εκατοντάδες υπάλληλοι δημοσίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι μπροστά στο φάσμα της αξιολόγησης αγοράζουν τίτλους καλής γνώσης πληροφορικής και καλής γνώσης ξένης γλώσσας και σήμερα που μιλάμε υπάρχει αγοροπωλησία τίτλων.

Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας απέστειλε στον υπουργό Παιδείας λίστα με 2.000 ονόματα ανθρώπων που έχουν αποκτήσει παράνομα τα απολυτήρια.

Ακολουθήστε μας:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε
τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top