Μαρτυρία μαθήτριας που έχει πέσει θύμα bullying στην κάμερα του Star

Ποια είναι τα «σημάδια» που πρέπει να προσέξουν οι γονείς

Μαρτυρία μαθήτριας που έχει π��σει θύμα bullying στην κάμερα του Star

​Περιστατικά σχολικού εκφοβισμού, γνωστού και ως bullying διηγούνται μαθητές γυμνασίου και λυκείου στην κάμερα του Star ενώ ειδικοί κρούουν στους γονείς τον κώδωνα του κινδύνου και μιλούν για τα "σημάδια" που δείχνουν ότι ένα παιδί είναι θύμα ψυχολογικής ή σωματικής βίας στο σχολείο του.

Η 14χρονη Κατερίνα εξομολογείται ότι υπήρξε θύμα σχολικού εκφοβισμού. «Επειδή ήμουν λίγο πιο χοντρούλα, με αποκαλούσαν χοντρή και άσχημη και δεν αισθανόμουν πολύ καλά, ένιωθα μειoνεκτικά και στεναχωριόμουν. Δεν ήθελα να πηγαίνω σχολείο γιατί σκεφτόμουν ότι θα ξαναπεράσω τα ίδια. Έκλαιγα το βράδυ, δεν ήθελα να βγω να παίξω και δεν ένιωθα άνετα. Το είπα στους γονείς μου και θα έλεγα και στα άλλα παιδιά που το βιώνουν αυτό, να το κάνουν.»

Να σημειωθεί ότι τις περισσότερες φορές τα παιδιά που πέφτουν θύματα του bullying δε μιλούν για αυτό. Καθηγητές και ειδικοί καλούν τους γονείς να ζητήσουν βοήθεια αν παρατηρήσουν αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού τους και κυρίως αν διστάζουν να πάνε σχολείο.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ «ΣΗΜΑΔΙΑ» ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ

Ας δούμε όμως, ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξουν οι γονείς.

«Αν ένα παιδί έχει μειωμένη διάθεση ξαφνικά, απροσδόκητη πτώση στους βαθμούς του, αν περνάει τα διαλείμματα κοντά στους καθηγητές ή τους δασκάλους, αν αλλάζει συνέχεια δρόμους από και προς το σχολείο, είναι πολύ χαρακτηριστικό αυτό, επειδή οι εκφοβιστές του, περιμένουν έξω από το σχολείο.» αναφέρει ο Στέλιος Μοριάς, κοινωνικός λειτουργός της εταιρείας ψυχοκοινωνικής υγείας παιδιού.

Τέλος όπως αποκάλυψε ο διευθυντής δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης κάποιοι επιτήδειοι διογκώνουν τα ποσοστά bullying στην Ελλάδα με σκοπό να αποσπούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ για να διοργανώσουν εκστρατείες καταπολέμησης του φαινομένου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top