Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή τον αστυνομικό που χτύπησε γυναίκα φωτορεπόρτερ

Κάλυπτε τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων

Φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή τον αστυνομικό που χτύπησε γυναίκα φωτορεπόρτερ

​Σε φυλάκιση οκτώ μηνών με αναστολή καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ που χτύπησε την Τατιάνα Μπόλαρη, ενώ η τελευταία κάλυπτε τις κινητοποιήσεις των Αγανακτισμένων, στο Σύνταγμα, τον Οκτώβριο του 2011.

Το δικαστήριο έκρινε τον αστυνομικό ένοχο για πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, αλλά τον αθώωσε για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Πάντως την ίδια μέρα, είχαν καταγραφεί τουλάχιστον δύο περιστατικά στα οποία άνδρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φωτορεπόρτερ που κάλυπταν τις συγκρούσεις.

tatiana3_0.jpg
Στο πρώτο περιστατικό, άνδρες των ΜΑΤ φέρονται ότι απομάκρυναν με τη βία δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που τους πλησίασαν προκειμένου να καταγράψουν τον ξυλοδαρμό ενός διαδηλωτή. Μάλιστα, από τη συμπλοκή τραυματίστηκε μία φωτορεπόρτερ που εργάζεται σε ξένο πρακτορείο ειδήσεων.

tatiana4.jpg
Στο δεύτερο περιστατικό, το οποίο κατήγγειλε η ίδια, η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, αστυνομικοί των ΜΑΤ επιχείρησαν με ασπίδες και κλομπ να απομακρύνουν ομάδα δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ και όταν εκείνοι τους είπαν την ιδιότητά τους και διαμαρτυρηθήκαν, τότε ο ένας από τους αστυνομικούς χτύπησε τη φωτορεπόρτερ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top