ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:το BBC έκανε αφιέρωμα στον κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα-Ο μοντέρνος Ρομπέν των Δασών

Αστυνομικός:«Η σύλληψη του είναι για μένα θέμα τιμής.Δεν θα σταματήσω ποτέ να τον αναζητώ»

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:το BBC έκανε αφιέρωμα στον κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα-Ο μοντέρνος Ρομπέν των Δασών

​Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το BBC έκανε αφιέρωμα στον κακοποιό Βασίλη Παλαιοκώστα με τίτλο: «Ο Ασύλληπτος» και «ο μοντέρνος Έλληνας Ρομπέν των Δασών»!

Το αφιέρωμα έχει γίνει από το BBCMagazine και εκτός από τον Παλαιοκώστα αναφέρει ως πρωταγωνιστές της ιστορίας το Νίκο Παλαιοκώστα, τον Αλκέτ Ριζάϊ και την Σούλα Μητροπία.

Μάλιστα περιγράφει την ζωή του σαν ταινία δράσης!

«Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας το νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας», σημειώνεται στην εισαγωγή του κειμένου.

untitled.jpg
Στο αφιέρωμα, γίνεται αναφορά στην παράνομη δράση του «αόρατου» καταζητούμενου, στις ένοπλες ληστείες τραπεζών, στα εκατομμύρια που περνάνε από τα χέρια του και εκείνος μοιράζει ένα μέρος τους στους φτωχούς των Τρικάλων από όπου και κατάγεται. Γι’ αυτό εξάλλου έγινε γνωστός και ως ο Έλληνας «Ρομπέν των Δασών».

Το BBC με τον μεσότιτλο «Παιδί από το βουνό» παραθέτει το βιογραφικό του Παλαιοκώστα:

6WSZ3RQ5.jpg
«Γεννημένος το 1966, ο Παλαιοκώστας μεγάλωσε στο χωριό Μοσχόφυτο, ένα χωριό με παράγκες στα χιονισμένα βουνά της κεντρικής Ελλάδας. Εκεί παρακολουθούσε τον πατέρα του να έχει τα κοπάδια του και είχε ως πρότυπο τον αδελφό του, Νίκο. Όσους ζούσαν εκεί τους αποκαλούσαν «ήρωες» διηγείται ο ιερέας της περιοχής, παπα-Παναγιώτης, όχι μόνο γιατί επιβίωναν σε αντίξοες συνθήκες στο βουνό, αλλά και γιατί τα έκαναν όλα χωρίς παπούτσια.

ρτηθςρτυ.jpg
«Ως παιδί του βουνού, δεν είχε άλλες ικανότητες, παρά μόνον να κλέβει για να ζήσει». Ο Νίκος δεν δούλεψε πολύ στα καράβια και θεωρείται ότι από το 1979 έως το 1986, ο Βασίλης και ο Νίκος θεωρήθηκαν υπαίτιοι για 27 κλοπές, video players. Του άρεσαν πολύ οι ταινίες δράσης και ξενυχτούσε βλέποντας ταινίες όπως το Ρόκι, την Απόδραση από το Αλκατράζ ��λλά και ταινίες του Σβαρτσενέγκερ, σημείωνει ο συντάκτης του αφιερώματος.

Τότε μπήκε στην ζωή του ο «Καλλιτέχνης», ο Κώστας Σαμαράς. Έγινε η αδελφή ψυχή του και ήταν εκείνος που τον έκανε πιο σκληρό, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο αστυνομικός Δημήτρης Γραβάνης διηγείται ότι «ο Σαμαράς ήταν μεγαλύτερος και πιο έμπειρος από τους αδελφούς Παλαιοκώστα. Τον αποκαλούσαν καλλιτέχνη γιατί σπούδαζε σχέδιο και ζωγράφιζε τις ληστείες σε σημειωματάριο. Μαζί έκαναν ληστείες κοσμηματοπωλείων και τραπεζών».

Η πρώτη τους ληστεία

«Ο Βασίλης ανέβηκε στην κορυφή ενός λόφου και άρχισε να πυροβολεί για να τραβήξει την προσοχή των αστυνομικών. Όμως είχαν τοποθετήσει έναν τεράστιο φούρνο μπροστά στην πόρτα τους! Χρειάστηκαν αρκετά λεπτά στους αστυνομικούς να καταφέρουν να βγουν από το τμήμα και μέχρι να συμβεί αυτό ο Νίκος και ο Σαμαράς είχαν ήδη αδειάσει ένα κοσμηματοπωλείο. Όταν προσπάθησαν να τους καταδιώξουν αυτό δεν έγινε αφού τους είχαν βάλει καρφιά στα λάστιχα».

Ο αστυνομικός Γραβάνης διηγείται: «Έχασα τον ύπνο μου με τους αδελφούς Παλαιοκώστα. Ξενυχτούσα δουλεύοντας για αυτήν την υπόθεση και όταν πήγαινα στο σπίτι μου 07.30 το πρωί, τότε η σύζυγός μου ξεκινούσε για τη δουλειά της».

Μάλιστα ο αστυνομικός κλείνει το αφιέρωμα λέγοντας: «Η σύλληψη του Παλιοκώστα είναι για μένα θέμα τιμής. Δεν θα σταματήσω ποτέ να τον αναζητώ

Σήμερα, ο 48χρονος πλέον Βασίλης, εξακολουθεί να είναι άφαντος και ασύλληπτος. Στις 14 Απριλίου του 2009 15 μυστικοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν στο Αλεποχώρι αλλά και πάλι τους ξέφυγε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top