ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Star: το Δημόσιο διεκδικεί τα οικόπεδα που έχουν χτίσει τα σπίτια τους

Χαμός στην Αγία Βαρβάρα

​Εκατοντάδες κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας αλλά και του Περιστεριού έχουν ξεσηκωθεί καθώς παραλαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες σημειώματα από την Κτηματική Υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών, με τα οποία χαρακτηρίζεται δημόσια έκταση τοοικόπεδο τους, στο οποίο έχουν χτίσει σπίτια νόμιμα εδώ και πολλές δεκαετίες.

Ειδικότερα, 56 στρέμματα στην καρδιά της πόλης, πολεοδομημένα, χτισμένα με νόμιμες άδειες και τίτλους ιδιοκτησίας, περασμένα στο κτηματολόγιο μπήκαν ξαφνικά στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών.

«Ο χώρος που διεκδικεί το δημόσιο ως δασικό, είναι μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης της Αγίας Βαρβάρας. Εκατοντάδες τέτοια σημειώματα που καταφθάνουν στους κάτοικους, τους έχουν αναστατώσει καθώς το δημόσιο διεκδικεί τα οικόπεδα τους. Είναι ένας παραλογισμός που ζούμε τις τελευταίες ημέρες.» αναφέρει στην κάμερα του Star, ο δήμαρχος της Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης.

Πάνω από 250 οικογένειες έχουν δεχθεί σημειώματα που λένε ότι οι ιδιοκτησίες τους τι οποίες έχουν αγοράσει πριν από 50 χρόνια, είναι δασικές εκτάσεις. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι με όλα αυτά που συμβαίνουν.

«Κανονικά νόμιμα, χτίσαμε τα σπίτια μας, δεν ήρθε κ��ποιος να μας πει ότι είναι παράνομο. Κανονικά με συμβόλαια και τα πάντα. Γιατί έρχονται τώρα μετά από 50 χρόνια και μας τα ζητάνε πίσω; Παίζουν με τα νεύρα μας, 300 ευρώ είναι μόνο η παράσταση δικηγόρου. Άλλος μπορεί να τα δώσει άλλος δεν μπορεί. Αν είναι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος πώς θα μπορέσει;» είπαν οι κάτοικοι στην κάμερα του Star.

Όπως υποστηρίζει ο δήμαρχος το θέμα, που δεν αφορά μόνο τους δήμους Αγ. Βαρβάρας και Περιστεριού αλλά και δεκάδες άλλους στην Αττική είναι καθαρά γραφειοκρατικό, δεν θα πρέπει να γίνει εισπρακτικό και οφείλει να λυθεί το γρηγορότερο με Πολιτική απόφαση, γιατί χιλιάδες πολίτες θα ταλαιπωρηθούν δικαστικά για κάτι το οποίο λύνει ψηφισμένος νόμος του 2003.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top