Ρεπορτάζ Star: Παγιδεύουν μαθητές στο διαδίκτυο και μετά τους εκβιάζουν

Ένα τηλέφωνο μπορεί να κάνει τη ζωή ενός παιδιού κόλαση

Ρεπορτάζ Star: Παγιδεύουν μαθητές στο διαδίκτυο και μετά τους εκβιάζουν

​Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά διασυρμού μαθητών μέσω Ίντερνετ. Τέσσερις 16χρονοι μίλησαν στην κάμερα του Star για τη παρενόχληση μέσα στα σχολεία. Εκεί που πολλά παιδιά κρατούν στο χέρι τους ένα «έξυπνο τηλέφωνο» που πολλές φορές γίνεται μέσω εκβιασμού.

«Ξεκινάμε για πλάκα, αλλά δεν ξέρουμε τι τροπή θα πάρουν τα πράγματα. Μπορεί κάποιος να πάρει μια φωτογραφία, να την αλλάξει και να εκβιάσει τον άλλον ώστε να βγάλει χρήματα ή να τον αναγκάσει να κάνει κάποια πράγματα με την απειλή ότι θα τη διαρρεύσει στο διαδίκτυο», λένε οι μαθητές.

Τις περισσότερες φορές τα θύματα είναι κορίτσια και μια πειραγμένη φωτογραφία στο Facebook είναι αρκετή για να μετατρέψει την ζωή τους σε κόλαση. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, πολλές φορές τα πράγματα βγαίνουν εκτός ελέγχου, αφού υπάρχουν μαθητές οι οποίοι έχουν βγάλει ακόμα και μαχαίρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες σχεδιάζεται να δημιουργηθεί μια τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας όπου μαθητές αλλά και γονείς θα μπορούν να καταγγείλουν τέτοιου είδους διασυρμούς στο διαδίκτυο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top