Εντυπωσιακό βίντεο από το ναυάγιο του Βρετανικού ανοιχτά της Κέας

Επιστήμονες ερεύνησαν το ναυάγιο του υπερωκεάνιου

Εντυπωσιακό βίντεο από το ναυάγιο του Βρετανικού ανοιχτά της Κέας

​Εντυπωσιακές είναι οι υποβρύχιες εικόνες από το ναυάγιο του Βρετανικού ανοιχτά της Κέας που συνέβη πριν από 98 χρόνια. Επιστήμονες ερεύνησαν το ναυάγιο του υπερωκεάνιου που ήταν το αδερφό πλοίο του Τιτανικού με τη βοήθεια βαθυσκάφους για να διαπιστώσουν την κατάσταση του.

Σήμερα ένα κουφάρι που δεν θυμίζει σε τίποτα το μεγαλείο του πλοίου, βρίσκεται σε βάθος 120 μέτρων. Γύρω από τις σαπισμένες λαμαρίνες υπάρχουν μόνο ψάρια ενώ σχεδόν όλο το πλοίο είναι καλυμμένο με φύκια.

«Άτομα υψηλής εισοδηματικής στάθμης που διαθέτουν σκάφη θέλουν να δουν το ναυάγιο. Το στοίχημα θα ήταν αν θα μπορούσε αυτός ο χώρος να είναι επισκέψιμος με συνοδευόμενες καταδύσεις.» ανέφερε στο Star η Αγγελική Σίμωσι, προϊσταμένη εφορίας ενάλιων αρχαιοτήτων.

Ο Βρετανικός επιτάχθηκε στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Βρετανούς και μετατράπηκε σε νοσοκομειακό πλοίο .Βυθίστηκε το 1916 από γερμανική νάρκη ενώ έπλεε ανοικτά της Κέας με προορισμό τη Λήμνο.

Μαζί με τον Τιτανικό ήταν ξακουστά για το μέγεθος αλλά και τη χλιδή τους.

Το υπερσύγχρονο βαθυσκάφος που ήρθε από τη Μάλτα ερεύνησε το ναυάγιο για 10 ημέρες στις αρχές Σεπτεμβρίου για να δει ποια είναι σήμερα η κατάσταση του και να την καταγράψει.

Ο Βρετανικός βυθίστηκε μέσα σε 55 λεπτά και θεωρείται το μεγ��λύτερο ναυάγιο στη Μεσόγειο. Ανακαλύφθηκε από τον Ζακ Κουστώ και από τότε έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top