Έπαιρναν επίδομα για τυφλούς… κι είχαν δίπλωμα οδήγησης!

Έρευνα στη Θεσσαλονίκη για «μαϊμού» τυφλούς

Έπαιρναν επίδομα για τυφλούς… κι είχαν δίπλωμα οδήγησης!

​Από εξονυχιστική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ πέρασαν δεκάδες άνθρωποι που έπαιρναν το επίδομα για τους τυφλούς και συνάμα… ήταν κάτοχοι διπλώματος οδήγησης!

Η έρευνα έγινε προκειμένου να διαπιστωθούν περιπτώσεις «μαϊμού» τυφλών στη Θεσσαλονίκη, η οποία εστιάστηκε σε επιδόματα που «εγκρίθηκαν» από τις αρμόδιες προνοιακές υπηρεσίες της πόλης.

Συνολικά εξετάσθηκαν 196 περιπτώσεις τυφλών, εκ των οποίων 14 περιπτώσεις ήταν δικαιούχοι του επιδόματος τυφλότητας και παράλληλα οι ίδιοι είχαν προχωρήσει σε μετατροπές στα διπλώματα οδήγησής τους, όπως ανανεώσεις αδειών, αλλαγές από μία κατηγορία οδήγησης σε άλλη κ.ά.

Από την περαιτέρω διερεύνηση των 14 υπόπτων περιπτώσεων διαπιστώθηκε ότι οι 11 από τους παραπάνω κατόχους διπλώματος οδήγησης δεν είχαν ικανότητα να οδηγούν. Ερωτήματα γεννά, βέβαια ως προς τι εξυπηρετούσαν οι μετατροπές αλλά και ποιοι συναίνεσαν στο να γίνουν.

Οι τρεις περιπτώσεις από τις 14, είναι «οδηγοί» που δεν πήγαν για εξέταση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω κινήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top