Νέες εικόνες του «Βρεταννικού» σχεδόν 100 χρόνια από την βύθιση του στην Τζια

Δείτε το ναυάγιο του «αδελφού» πλοίου του θρυλικού Τιτανικού

Νέες εικόνες του «Βρεταννικού» σχεδόν 100 χρόνια από την βύθιση του στην Τζια

​Το θρυλικό «αδελφάκι» του Τιτανικού, ο Βρεταννικός, συνεχίζει να μαγεύει, 98 χρόνια από την βύθιση του. Ο Βρεταννικός ήταν που κίνησε τη περιέργεια του Ζακ Κουστώ ο οποίος έψαξε στα βάθη του πελάγους στα ανοιχτά της Τζιας και τελικά κατάφερε να τον βρει.

Britannic2.jpg
Νέες εικόνες του πλοίου που βυθίστηκε το 1916 από γερμανική νάρκη, έφεραν στο φως τα υπερσύγχρονα μηχανήματα που χρησιμοποίησε η Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια καταδύσεων.

ImageHandler (1).jpg
Οι καταδύσεις στο ναυάγιο του Βρεταννικού, διήρκεσαν δέκα μέρες και έγιναν με την χρήση υπερσύγχρονου βαθυσκάφους και ROV (Remotely Operated Underwater Vehicle), που μετέφερε το πλοίο «U-BOAT NAVIGATOR» από τη Μάλτα.

vretanikos-navagio-foto-3.jpg
Για την ιστορία ο Βρεταννικός επιτάχθηκε στον Α΄Παγκόσμιο πόλεμο από το Βρετανικό Ναυαρχείο και μετατράπηκε σε νοσοκομειακό πλοίο. Βυθίστηκε από μια νάρκη, ενώ έπλεε ανοικτά της Κέας με προορισμό τη Λήμνο. Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε σε βάθος 120 μέτρων από τον Ζακ Κουστώ το 1975. Ο ίδιος και η ομάδα του ήταν και οι πρώτοι που το εξερεύνησαν ένα χρόνο αργότερα.

vretanikos-navagio-foto-4.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top