«Ναυμαχία» λιμενικών και Τούρκων δουλεμπόρων ανοιχτά της Ψερίμου- Τρεις τραυματίες

Από ανταλλαγή πυροβολισμών

«Ναυμαχία» λιμενικών και Τούρκων δουλεμπόρων ανοιχτά της Ψερίμου- Τρεις τραυματίες

​Άγρια καταδίωξη με τρεις τραυματίες, έναν λιμενοφύλακα και δύο παράνομους μετανάστες, σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, ανοιχτά της Ψερίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν όταν δύο Τούρκοι δουλέμποροι εντοπίστηκαν από άνδρες του Λιμενικού να μπαίνουν σε κόλπο του μικρού νησιού.

Όταν οι λιμενικοί είδαν το σκάφος να βγαίνει από τον κόλπο χωρίς να έχει αποβιβάσει τους λαθρομετανάστες ζήτησαν από τον κυβερνήτη να σταμ��τήσει χωρίς εκείνος να υπακούσει. Στην καταδίωξη που ακολούθησε οι λιμενικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Τότε, οι διακινητές έκοψαν ταχύτητα, έστριψαν το σκάφος τους και επιχείρησαν να «πέσουν πάνω» στο ελληνικό σκάφος τραυματίζοντας στο χέρι έναν λιμενικό.

Στη συνέχεια, οι διακινητές προσπάθησαν να διαφύγουν και τότε οι λιμενικοί φαίρονται να πυροβόλησαν στη μηχανή του σκάφους. Η καταδίωξη συνεχίστηκε και λίγη ώρα μετά το σκάφος του λιμενικού κατάφερε να μπλοκάρει το σκάφος των δουλεμπόρων στο οποίο επέβαιναν συνολικά 12 λαθρομετανάστες, από τους οποίους οι δυο είχαν τραυματιστεί.

Μόλις ολοκληρώθηκε η επιχείρηση οι λιμενικοί συνέλαβαν τους δύο επικίνδυνους δουλεμπόρους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top