ΑΥΤΗ είναι η 19χρονη που επί 4 ημέρες κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό στη θάλασσα της Κρήτης

Οι γονείς του 17 μηνών κοριτσιού πέθαναν

ΑΥΤΗ είναι η 19χρονη που επί 4 ημέρες κρατούσε στην αγκαλιά της το μωρό στη θάλασσα της Κρήτης

​Όλη η Ελλάδα έχει συγκινηθεί από την συγκλονιστική ιστορία ενός κοριτσιού 17 μηνών που σώθηκε σε ναυάγιο στα ανοιχτά της Κρήτης, ενώ οι γονείς της πνίγηκαν δίπλα της! Το μωρό επιβίωσε επί τέσσερις μέρες στο νερό και ήταν ανάμεσα στα 6 άτομα του ναυαγίου που διασώθηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μια 19χρονη ναυαγός ήταν αυτή που βρήκε το παιδί και του έδωσε ένα σωσίβιο για να κρατηθεί ζωντανό. Το μωρό νοσηλεύεται στην Εντατική Παίδων του ΠΑΓΝΗ και εκπλήσσει με τη θέληση του για ζωή.

Η Ντόα Σόκρι μίλησε για το μαρτύριο που έζησε, όταν επί τέσσερις μέρες κρατούσε το μωράκι στην αγκαλιά της, ακουμπισμένη σε μια σαμπρέλα στην προσπάθεια της να σωθούν και οι δύο. Εκείνη είδε τον αρραβωνιαστικό της να πεθαίνει, μετά από μια μεγάλη μάχη με τα ορμητικά κύματα και το μωράκι αβοήθητο, έμεινε ξαφνικά ορφανό, σε μια προσπάθεια των γονιών του για μια καλύτερη ζωή.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο, το οποίο βρέθηκε στο νησί, μιλάει για τον απίστευτο γολγοθά τ��ς.

«Πήραμε με τον αρραβωνιαστικό μου το καράβι γιατί θέλαμε να πάμε στην Ιταλία να παντρευτούμε. Ήθελα να σώσω τα παιδιά για αυτό και επέζησα. Η μητέρα του κοριτσιού, μου την εμπιστεύτηκε λίγο πριν ξεψυχήσει. Έβλεπα όλους τους γύρω μου να πεθαίνουν και δεν ήξερα τι να κάνω

Η ίδια έζησε εφιαλτικές στιγμές, όμως τώρα ελπίζει ότι αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Και τις δυο ηρωίδες φροντίζουν οι γιατροί αλλά και οι ντόπιοι. Το μωράκι αν και αρχικά ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, πλέον έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο και είναι καλά.

Η 19χρονη από την Συρία, περιμένει πως και πώς να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να γυρίσει και πάλι στην αγκαλιά των δικών της ανθρώπων, ενώ το μωράκι μόλις πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο θα το αναλάβουν κοινωνικοί λειτουργοί με σκοπό να του βρουν ένα ζεστό σπίτι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top