Εικονικές αποδείξεις έδινε στους πελάτες του ψητοπωλείο στο Χαλάνδρι!

Στο φως η κομπίνα 41χρονου και 38χρονης

Εικονικές αποδείξεις έδινε στους πελάτες του ψητοπωλείο στο Χαλάνδρι!

​Στη σύλληψη δύο διαχειριστών εταιρείας, ενός 41χρονου και μίας 38χρονης, προχώρησε η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες διατηρούσαν ψητοπωλείο, στο οποίο εξέδιδαν μέσω ειδικά διαμορφωμένου ηλεκτρονικού υπολογιστή εικονικές αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τις οποίες και παρέδιδαν στους πελάτες, γεγονός που επιβεβαιώθηκε κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Από τους αστυνομικούς ελήφθησαν αντίγραφα των αρχείων του ηλεκτρονικού υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν για περαιτέρω εξέτασή τους στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την αντιπαραβολή στοιχείων που διενεργήθηκε μεταξύ των ολοκληρωμένων παραγγελιών και των νόμιμων αποδείξεων που είχαν εκδοθεί, για τη χρονική περίοδο από 08/05/2012 έως και 22/06/2013, προέκυψε φοροδιαφυγή μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων.

Σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 373 παραστατικά στοιχεία, συνολικής αξίας που ξεπερνά τις 217.000 ευρώ. Παράλληλα, η εταιρεία απόφυγε την απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), ύψους 40.585 ευρώ.
Για τις διαπιστωθείσες διοικητικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας θα ενημερωθεί η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top