Από της φυλακής τα σίδερα... στα πανεπιστημιακά έδρανα, τέσσερις τρόφιμοι της Αυλώνας

Πέρασαν με επιτυχία φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις

​Μπορεί να ζουν πίσω από τα κάγκελα των φυλακών ανηλίκων της Αυλώνας, αλλά οι τέσσερις νεαροί τρόφιμοι τα κατάφεραν και εισήχθησαν φέτος στα πανεπιστήμια της χώρας!

Οι ανήλικοι τρόφιμοι πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις και από τις 15 Σεπτέμβρη θα μπορέσουν να κάνουν την εγγραφή τους για την πρωτοετή φοίτηση τους στα πανεπιστημιακά τμήματα.

Στους τρόφιμους θα δοθεί ειδική άδεια για να μπορούν να επισκέπτονται τα Ιδρύματα αυτά, όσο συχνά χρειάζεται για να ολοκληρώσουν επιτυχώς τις σπουδές τους.

Η δυνατότητα αυτή δόθηκε φέτος στους νέους των φυλακών Αυλώνας, όπου λειτούργησε ειδικό εξεταστικό κέντρο που αφορούσε και τους προερχόμενους απο τα Επαγγελματικά Λύκεια, μετά από απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, κι έπειτα από πρόταση του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Αθ. Κυριαζή.

Τα τέσσερα παιδιά τελικά τα κατάφεραν μετά από πολύ διάβασμα αλλά και με τη βοήθεια των καθηγητών που τους δίδασκαν στο χώρο των φυλακών.

Μάλιστα, ένας από αυτούς έστειλε μια συγκινητική επιστολή στο υπουργείο Παιδείας, ευχαριστώντας προσωπικά τον κ. Κυρι��ζή για την πρωτοβουλία του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top