«Πόρτα» μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών-Μέτρα και για τους αιώνιους φοιτητές

Θα δείχνουν την ταυτότητά τους

​Νέο σύστημα ελέγχου σε εισόδους κτιρίων του Πανεπιστημίου Αθηνών προαναγγέλλει ο νεοκλεγείς πρύτανης και καθηγητής της Νομικής Θεόδωρος Φορτσάκης προκειμένου να αποφευχθούν βανδαλισμοί και επεισόδια του παρελθόντος.

Συγκεκριμένα όπως διαμήνυσε με δηλώσεις του σε κάποιους χώρους θα είναι απαραίτητη η επίδειξη ταυτότητας.

«Αυτό θα οργανωθεί και θα γίνει προσεκτικά σε βάθος χρόνου, ιδίως εκεί όπου συχνά δημιουργούνται πολλά προβλήματα. Στόχος δεν είναι οι φοιτητές, ακόμα και οι πιο ακραίοι, αλλά τα ναρκωτικά, το λαθρεμπόριο, , οι καταστροφές, οι κλοπές και οι ληστείες που συμβαίνουν ακόμα και μέσα στην Πανεπιστημιούπολη» διευκρινίζει ο κύριος Φορτσάκης.

Στη συνέχεια προσθέτει πως «όλα θα γίνουν με μέτρο και ανάλογα με τις περιστάσεις. Σε όλα τα πανεπιστήμια του εξωτερικού εξάλλου υπάρχει έλεγχος εισόδου, αλλά δεν ζητάνε ταυτότητα από κάθε άνθρωπο που μπαίνει για να κάνει τη δουλειά του. Γίνεται επιλεκτικά αν υπάρχει λόγος. Αν δηλαδή ένας φοιτητής αρνείται να επιδείξει ταυτότητα δεν θα φωνάξω προφανώς την Αστυνομία. Αν όμως πάει μια ομάδα να κάνει επεισόδια και να τα σπάσει όλα, αναγκαστικά θα την καλέσω. Πρέπει να προστατευθεί επιτέλους το πανεπιστήμιο».

Παράλληλα ο νεοκλεγείς πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, προανήγγειλε νέα μέτρα για τους αιώνιους φοιτητές. Όπως είπε στόχος είναι να θεσπιστούν περισσότερες διευκολύνσεις τόσο για τους 4.283 λιμνάζοντες φοιτητές που προσπαθούν όσο και για τους 49.853 που διαγράφονται.

Για τους πρώτους εξετάζεται διεύρυνση του δικαιώματός τους να συμμετέχουν σε δύο εξεταστικές περιόδους (Σεπτέμβριο και Φεβρουάριο) έτσι ώστε να καταφέρουν να πάρουν πτυχίο.

Για τους διαγραφέντες θα μελετηθούν προϋποθέσεις ώστε να έχουν την δυνατότητα επανεγγραφής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top