Επιβάτες προσοχή: τι αλλάζει από σήμερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς!

Νέες τιμές σε εισιτήρια και κάρτες - ποιά αλλάζουν, ποιά παραμένουν

​Με μειωμένη τιμή, αλλά και μειωμένη χρονική διάρκεια, θα είναι από σήμερα το εισιτήριο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, ενώ λιγότερο θα κοστίζει η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών!

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το εισιτήριο κοστίζει πλέον 1,20 ευρώ (από 1,40) και ισχύει για 70 λεπτά (αντί για 90). Το νέο ενιαίο εισιτήριο δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

Επίσης, η τιμή της μηνιαίας κάρτας μειώνεται από τα 45 στα 30 ευρώ για όλα τα μέσα. Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, από 450 ευρώ σε 320 ευρώ. Η νέα ετήσια κάρτα, η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80, διατίθεται και με μειωμένη τιμή 160 ευρώ για όλες τις κατηγορίες δικαιούχων μετακίνησης με μειωμένους τύπους κομίστρου.

Παράλληλα, καθιερώνονται νέοι τύποι εισιτηρίων και καρτών:

- εισιτήριο πέντε ημερών το οποίο ισχύει για πέντε πλήρη 24ωρα, αξίας 10 ευρώ, το οποίο δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- τρίμηνη κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- τρίμηνη κάρτα αεροδρομίου, αξίας 130 ευρώ (μειωμένη 65 ευρώ), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το Μετρό. Δεν ισχύει στην ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- εξάμηνη κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ, μειωμένη), η οποία δεν ισχύει στις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρο��ίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Η μειωμένη εξάμηνη κάρτα δεν διατίθεται με επιπλέον έκπτωση σε περιπτώσεις μαζικής πώλησης.

Τέλος, εξακολουθούν να ισχύουν:

- το ημερήσιο εισιτήριο αξίας 4 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- το εισιτήριο των λεωφορειακών γραμμών express του αεροδρομίου, αξίας 5 ευρώ (μειωμένο 2,50 ευρώ).

- τα εισιτήρια του μετρό προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Δ.Α.Α.) 8 ευρώ - μειωμέν�� 4 ευρώ και δύο και τριών ατόμων 14 ευρώ και 20 ευρώ αντίστοιχα και μετ’ επιστροφής σε διάστημα μίας εβδομάδας (από 48 ώρες) αξίας 14 ευρώ. Τα εισιτήρια αυτά ισχύουν και στα λοιπά μέσα του Ομίλου ΟΑΣΑ για 70 λεπτά, τόσο μετά την πρώτη επικύρωση στ��ν πρώτη διαδρομή, όσο και μετά τη δεύτερη επικύρωση κατά την επιστροφή, όσον αφορά το μετ’ επιστροφής εισιτήριο.

- το εισιτήριο του μετρό από τους σταθμούς Παλλήνη - Κάντζα - Κορωπί προς και από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αξίας 6 ευρώ (μειωμένο 3 ευρώ).

- το 3ημερο Τουριστικό Εισιτήριο, αξίας 20 ευρώ, το οποίο ισχύει και για μετακινήσεις με την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80.

- το 7ημερο εισιτήριο αεροδρομίου, αξίας 50 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top